The Secrets of Your Rising Sign / William Lamb ve Webb Harris Jr...

Karşımızdaki kitap, inanılmaz farklı (yani en azından kendi adıma :-)) bir astroloji kitabı. Yükselen burcumuzun açıklamalarını içeren klasik bir listeleme. Ancak gelin görün ki bir kere en baştaki farkı; normalde illa saatini ve dakikasına göre bilmemiz halinde anlamını okuyacağınız yükselen burcumuzu burada, takribi olarak günün hangi evresine denk geldiğini bilerek de okuyabiliyoruz. Örneğin 16:10 gibi doğduğunuz saati tam olarak bilmiyorsanız da, güneş burcunuzun ne olduğunu cepte tutup bir de takribi olarak, atıyorum akşam üzeri güneş batmadan önce doğmuşum gibi bir bilgiye sahipseniz o zaman bu kitap vesilesiyle; sadece yükselen Aslan olduğunuzu bilmekle kalmıyor, tam da doğum saati aralığına denk gelen yükselen Aslan’ların genel özelliklerini de öğrenebiliyorsunuz. 

Yani kitaptaki 12 ayrıma göre, aşağıdaki aralıklarda doğduysanız ona göre hemen yükselen burcunuzu bulabiliyorsunuz. Maddeleştirmenin 1. basamağına güneş burcunuzu koyup onun devamından sırayla giderek yerleştirin. Hangisi sizin aralıksa, oradaki burç da yükseleniniz demektir ;)

  1. şafak vakti (born around dawn)
  2. şafaktan kısa bir süre sonra (born shortly after dawn) 
  3. sabah ortası (born mid-morning)
  4. tam öğle saati civarlarında (born around noon time) 
  5. öğle saatinin ilk evresinde (born in the early afternoon 
  6. öğleden sonra (born in the mid-afternoon) 
  7. gün batımı civarında (born around sundown) 
  8. akşam erken (born early evening) 
  9. akşam ortası (born mid-evening) 
  10. gece yarısı civarında (born around midnight) 
  11. gecenin (gece yarısından sonraki) ilerleyen saatlerinde / sabahın çok erken saatlerinde (born in the wee hours) 
  12. şafaktan önce (born pre-dawn)

Demem o ki önce kendi yükselen güneş burcunuzun bölümünü kitaptan buluyorsunuz, o güneş burcunda doğan biri olarak sabah şafak saatine yakın bir zamanda mı vd. olduğunuzu bilmeniz halinde, bence çok nokta atışı bilgilerle karşılaşıyorsunuz. O yüzden, astroloji bilgisi henüz dolmuş İngilizcesi gibi bir seviyede olan biri olarak :-) böyle bir sınıflandırmaya gitmesi bence çok orijinal ve çok faydalı. 

Çünkü hepimizin bildiğiniz üzere, doğum saatini çok önemsemeyen zamanlarda doğmuş bir nesil olarak bunun eksikliğini hep yaşadık. Ancak bu kitap bence bu eksikliği çok güzel gideriyor. Zira bir şekilde takribi doğum aralığımızı hatırlayanlar olabiliyor. 

Diğer tarafta kitabın en güzel ikinci durumu ise çok şaşırtıcı bir şekilde, hepimizin bence kendimizde fark ettiği ve bir anlamda da esprili özelliklerimizi nasıl oluyor da oluyor ve yükselenimizle bağlantılı bir şekilde önümüze pat diye koy veriyor. Şimdi buradan pek anlaşılır olmuyor ama örnekten gidecek olursam. Mesela ben Yükselen Aslan olan bir Balık’ım. Ve bu kitaptaki yükselen burcumu okuduğumda karşıma şöyle bir ifade çıktı: kız ve erkek yeğenlerini saatlerce sihirli numaralar, oyunlar ve bilmecelerle eğlendirmekten çok hoşlanırlar! Okuyunca inanamadım çünkü burada spesifik olarak ‘yeğen’ ifadesinin kullanılması tamamen beni işaret ediyordu. Bilenlerin bildiği üzere henüz bir anne değil de, gururlu bir teyze olarak yer alıyorum ve onlarla bu tip oyunları oynamaktan inanılmaz keyif alıyorum. Öyle ki, başka baktığım birinin yükseleni ile ilgili durumda ise; onda yeğen ifadesi yerine çocuk ifadesinin net bir şekilde yer aldığını gördük. Ki tam da şöyle yazmış: çocukları servis yapıp onları okuldan alma, okula bırakmaktan büyük keyif alırlar. Ve bu tam da o kişinin büyük bir keyifle yaptığı edimlerden biri! 

Kısacası sırf bu iki örnek bile kitabın ne kadar büyüleyici olduğunu anlamam için bana yetti (ha bi de zümrüt yeşili rengine sevdamın da yükselenimden geldiği var! :)). Dolayısıyla Mr. Vesile podcast serisinde bir katılımcının önerisi üzerine varlığından haberdar olduğum ve akabinde nasıl olduğunu bilmediğim sürpriz bir şekilde bir anda ikinci el olarak kolaylıkla bulup edindiğim bu kitap, benim için yani astroloji başlangıç seviyesinde olan biri için çok kıymetli veriler sunuyor. Siz de aynı düzlemdeyseniz veya çok dip dalıp da bugüne kadar tam da istediğiniz gibi yükselen burçlarına dair bir kitap bulamadıysanız şiddetle tavsiye ederim. 

Sadece kitabını şöyle bir dezavantajı var, o da İngilizcesinin biraz çetrefilli olması. Yani böyle biraz cümleleri çözene kadar üzerinde uğraşabiliyorsunuz. Ama nokta atışı veriler verdikten sonra uğraşmaya da değiyor velhasıl :-)

Son olarak demem o ki, 2004 tarihli bu kitabı bence geçte olsa birileri dilimize kazandırırsa şahane olur kanaatindeyim :)

  • İlk nefesini verdiği anda (biri); Ay, dünyanın galaktik olarak bağlantılı gezegenleri ve yıldızların hepsi, coğrafi doğum yerine göre göklerde bir yere yerleştirildi ve hepsi, belirli konumlarından, onun üzerinde önemli etkiler yaratmaya başladı. Yirmi dört saatlik döngüde üç veya dört saat önce veya sonra doğmuş olsaydı, bu pozisyonların çok farklı olacağını anlamak önemlidir. Bu nedenle, doğumunun kesin zamanını bilmek, doğası üzerindeki tüm astrolojik etkileri belirlemede kritik öneme sahiptir. [s. 13]
At the moment of her first breath, the moon, the earths galacticaly connected planets, and the stars were all positioned somewhere in the heavens in relation to her geographical birthplace, and all of them, from their particular positions, exert important influences on her. It's important to understand that these positions would be very different if she'd been born even three or four hours earlier or later in the twenty-four hour cycle. So knowing the precise time of her birth is critical in determining all of the astrological influences upon her nature. [p. 13]
  • Doğduğumuz günün saati, herhangi birinin eksiksiz ve doğru doğum haritasındaki en önemli bilgi parçasıdır. [s. 13]
The time of day we're born is easily the most important piece of information on anyone's complete and accurate birth chart. [p. 13]
  • Çabalarını nasıl "paketliyor"? Neye benziyor? Sesi nasıl? Akranlarına karşı açık bir kitap gibi mi, yoksa bir bilmece mi? Başarılı insan becerilerine sahip mi? Yoksa aşırı güçlü mü? Bu sorular onun ego ifadesi ile daha az ilişkili iken; kişiliği ve fiziksel tipi ile daha çok ilgilidir, ki bunlar onun hakkında hemen aşikar olan şeylerdir. Ve bu özel, bariz nitelikler; yılın zamanına göre değil, neredeyse yalnızca doğduğu günün saatine göre belirlenir. Yükselen burcu tarafından belirlenirler yani; tam olarak Doğu ufkunda, doğduğu yerin perspektifinden, doğduğu anda, dünya yirmi dört saatlik döngüsünde dönerken. Bu her birimiz için geçerlidir: Yükselen burcumuz en belirgin özelliklerimizi belirler. Ve nihayetinde kendimize şu önemli soruları sormalıyız: Bu nitelikler ego ifademizi ne kadar iyi tamamlıyor? Ve istediğimizi elde etmek için onları kullanmakta ne kadar etkiliyiz? [s. 14]
How does he "package" his efforts? What does he look like? How does he sound? Is he an open book to his peers, or is he a conundrum? Does he possess successful people skills? Or is he overly forceful? These questions relate less to his ego expression and more to his personality and physical type, which are the immediately obvious things about him. And these specific, obvious qualities are determined almost solely by the time of day he's born, not by the time of year. They're determined by his rising sign; the sign precisely on the Eastern horizon, from the perspective of his birthplace, at the moment of his birth, as the earth turns in its twenty-four hour cycle. This is true for each of us: Our rising sign determines our most obvious qualities. And ultimately we should ask ourselves these crucial questions: How well do these qualities complement our ego expression? And how effective are we at using them to get what we want? [p. 14]

Comments

Popular Posts