Ich Bin Dein Mensch (I Am Your Man)..

Geçtiğimiz günlerde Swan Song adlı film için, ‘Her’ filminin yeni versiyonu tanımlamasında bulunmuştum. Ancak hemen sonrasında izlediğim bu Alman filminin o tanımlamayı çok daha fazla hak ettiği kanaatine vardım :) O yüzden de böyle bir güncelleme yaparak başlamak isterim. 

Dediğim gibi eski film izleme alışkanlıklarımdan uzun bir süre ayrı kaldım ve yeni yeni döndüm. Bu dönüşün ilk Hollywood dışı filmi de bu Alman filmi ile gerçekleşmiş oldu. Çok da iyi oldu. Çünkü gerçekten inanılmaz beğendim. Hem çok eğlenceli bir film; hem de özellikle sonuna doğru, zaten başroldeki karakterin akademisyen olması nedeniyle, akademik analizleri noktasında inanılmaz düşündürücü tespitler sunan bir film olduğunu düşünüyorum. En başından itibaren sürekli zihnimden ‘gerçekten bu doğru mu? Ben olsaydım ne yapardım?’ vb. sorularını geçirtti durdu. 

Karakterler bir kere çok espritüel idi ve onlara hayat veren baş aktör ile aktris anlamında, onları canlandıranlar çok uygundu. Onun dışında zaten, sunduğu sanal sevgili konseptinin Alman kültürü dahilinde düşünülmüş olmasının ve bunun da yine o kültürün hayat verdiği bir film ile yapılmış olmasının çok uygun olduğunu düşünüyorum. Bizim için olsa nasıl olur diye durup düşünmek dahi istemiyorum, o ayrı :-) Bu yüzden de bir orta kuzey Avrupa ülkesi dahilinde olayın deneme aşamasının gerçekleştirilmesi çok iyi olmuş :-). 

Tabii ki acayip öneriyorum, şiddetle tavsiye ediyorum izlemenizi.

Comments

Popular Posts