Bardabas.. Türkiye'deki ilk ve tek çocuk ev içi aktivite kutusu..


Az önce gelen kargo ile ilk kez Bardabas adlı aktivite kutusuyla tanıştım ve tanışır tanışmaz aşık oldum. Bunun üzerine de tüm hazır postlarımı öteleyip hemen Bardabas yazımı yazmaya başladım.
Daha önce Kiwi Crate ve Crafting Connections ile çocuk ya da benim için geçerli şekliyle yeğenimle aktivite kutuları hakkında birkaç post klavyeye almıştım. Ve aldıklarımın her biri de tapındığım birer içeriğe sahip kutulardı. Ancak Bardabas gerçekten hepsini geçti diyebilirim.
Bardabas'ın adını ilk kez, aktivite kutusu postlarımı bitirdikten sonra; 'acaba bizde de var mı deyip' yaptığım Google search'i ile duymuştum. Yabancı kutulardan sonra, bizde de olduğunu öğrenmenin sevinciyle hemen onun hakkında da bir post yazmak istemiştim ancak elime almadığım bir kutu için çok detaylı yazamayacağımı ve doğru da olamayacağını düşünüp vazgeçmiştim. O yüzden ne zaman ki birkaç gün önce bana yollamak istediklerini belirten bir eposta aldım ve bugün de elime aldım, inanılmaz mutlu oldum. O kadar beğendim ve heyecanlandım ki, yeğenimi beklemeden kendim yapasım geldi :)
Neyse heyecanımı kontrol altına alıp Bardabas çocuk aktivite kutusuna dair düşüncelerimi şu şekilde maddeleştirerek özetleyebilirsem:
  • Öncelikle 1 aylık bir kutu için bence gerçekten inanılmaz doyurucu. 4'ü büyük, 3'ü küçük tip olmak üzere 8 ayrı aktivite var içinde.
  • Her biri düşünülmüş, Eylül ayı olmasından kelli okulların açılması durumuyla bağlantılı ve de okulda kırmızı elma alınması temelli olduğunu düşündüğüm 'elma' konsepti hakim olarak hazırlanmış.
  • Her biri ayrı ayrı sınıflandırılarak paketlenmiş aktivitelerin haricinde yine elma konsepti bir okuma kitabı, Eylül ayı takvimi ve okul-ders programı afişi mevcut.

  • En en beğendiğim aktivite ise Elma Reçeli.. Resmen tapındım. Bir kere inanılmaz yaratıcı, düşünceli ve faydalı. Yeğenimin çok ama çok beğeneceğine eminim. Zira bir zamanlar yeğenim, annemle ablam arasında geçen reçel sohbetine katılıp 'anneanne biz reçel yapmasını bilmiyoruz ama bize reçel yolla' dediğini hala gülümseyerek hatırlıyorum. Aktivite o kadar sevimli ki; Bardabas kutusunun içinden gerçek bir taze elma ve bir mini poşet şeker çıktı! Yanında reçeli yapınca koymalık süpper tatlı bir cam kavanoz ile reçele katmalık kuru karanfil taneleri ve çubuk tarçın bile eklenmiş. Böylesi güzel detayların düşünülmesi, unutulmaması çok ama çok güzel bence. Reçel bitince kavanoz kapağını süslemelik elma desenli kare kumaş, ipler, lastik ve yapıldığı tarihi-yapan kişiyi yazmalık elmalı etiket kartı bile unutulmamış. Resmen muhteşem..

Kısacası ben Bardabas'ı çok beğendim. Siz de benim gibi yeğenlerinizle ve tabii ki çocuklarınızla evde aktivite yapmayı sevengillerdenseniz hemen üye olun derim..
Meraklısına: Bardabas hakkında daha geniş bilgi almak, hemen üye olmak için sitesine girmeyi unutmayın..


Comments