You Can Create An Exceptional Life / Louise Hay ve Cherlyl Richardson..


Aslında kendisiyle tanışmam, benim klasik kitapla ilk göz göze geldiğim anlar gibi oldu, yani kapağına vuruldum:) Çok çoook eskiden :) ben teeee lisanstayken, hatta daha da ötesi lisanstan önceki İngilizce hazırlık sınıfı yılımda, yani boş gezenin boş kalması olduğum ilk senede, hatta hayatımın en güzel yıllarından biri olan o dönemde, her gün 2 sinema yapıp, ucuz kitap fiyatları sayesinde, her film çıkışında D&R'dan keyifle alışveriş yaparken bu alışkanlığım başlamıştı: Kitabın kapağını çok beğenir ve almadan edemezdim. Ama bir şekilde de o kitabı çok sever, belki başka türlü hiç tanışmayacağım o kitapla çok keyifli zaman geçirirdim. Aradan geçen binlerce yıl sonra Louise Hay'in Cherlyl Richardson ile ortaklaşa eseri 'You Can Create An Exceptional Life' ile de, biraz fazla postmodern versiyonda olmakla birlikte, aynı şekilde tanıştık.
Kendisinin, sonradan sadece Avrupa baskısına ait olduğunu öğrendiğim ve deli gibi aramama rağmen bir türlü bulamadığım kapağını, instagram'da gördüm:) ve vuruldum. Akabinde iyi bir kitap olduğunu öğrenmemle birlikte, sonunda ilk kez bir Louise Hay kitabı okumaya başladım.
Evet efendim, kitap çok iyiydi. Bir kere İngilizcesi çok anlaşılır, kolay okunur, sıkmayan bir dildeydi. Kitap da hap gibi hemen biten bir cinsten. Zaten iki arkadaşın sohbeti şeklinde, tam da bu amaçla o şekilde yazılmış. Ben daha önce Hay kitabı okumadığım için belki de, çok öğretici, kendimi geliştirici (tam da kendini geliştirme kitaplarına hizmet eder şekilde hedefine ulaştırılmış olarak) birçok bilgi edindim. 'Affirmation' dediği kendini telkin cümleleri, zira şu aralar ki durumum için, çok düşünen kadın kontenjanından, bana çok iyi geldi. Belki başka veya önceki kitaplarını okumuş olanlar tekrar bulur, orasını bilemem ama belki de tekrar değildir ve keyifle okurlar, en az benim kadar.
Bir başka post'umda ele almak istediğim, yılların Şimdi'nin Gücü kitabını ne yazık ki daha yeni okuyabilmiş bir şahsiyet olarak, (belki bazıları ağırca eleştirir ancak) o kitabın hafif eksik kalan bir yönünü You Can Create An Exceptional Life benim için tamamladı diyebilirim. Zira Şimdi'nin Gücü çok doğru, temelleri olan, aşmış bir kitap ancak o bağlamda da bir o kadar hayata geçirmesi o kadar zor, bence. O yüzden, başlangıç olarak bence ilgili yolda ilerlemek adına, Hay'in gösterdikleri ve öğütlediği affirmation'lar çok faydalı. Şahsen benim için, hayat kurtarıcı. Zihnimi sözlerle yönlendirmek adına birebir.
Dolayısıyla kitabın tonla yerinin altını çizip her bir yere notlar, post-it'ler hazırlamış biri olarak bunlardan bazılarını paylaşmak isterim:
  • I love myself and I forgive myself.
  • [kötü bir düşünceye takılınca] Oh caught myself again, thats great; its a part of the dissolving process. I am getting there.
  • [e-posta kutusu /mesajlar sekmesini açmadan önce] I am no longer curious about things that will upset me.
  • [iyi bir şey olunca, aynaya gidip] thank you thank you thats terrific. thank you for doing this.
  • [kötü bir şey olunca, aynaya gidip] its okay, i love you. this thing will pass, but i love you and thats forever.
  • [ego affirmation] all is well. everything is working out for my highest good. out of this situation only good will come. i am safe.
  • [health affirmation] the more i love my body the healthier i feel. / you are looking great today. / i love every inch of you. / i love you dearly.
  • [job affirmation] i accept a job that uses all my creative talents and abilities. this job is deeply fulfilling. i earn good money, for which i am deeply grateful.
  • [ilişkiler için] i am in perfect relationship with everyone in my life {including......}