Dracula 2013..


Duyduk duymadık demeyin, Ekim 2013 itibariyle nur topu gibi yeni bir vampir dizimiz oluyor. Hem de hangi vampirle: Jonathan Rhys Meyers. Evet itiraf ediyorum; o olmasa The Tudors, The Tudors olmazdı, olamazdı, seyredilmezdi, bu kadar beğenilmezdi. Benim için de, dönem yapımı olmasından öte onun güzelliğiyle etkiledi dizi. Dolayısıyla bence Meyers inanılmaz iyi bir fikir, vampir rolü için. Hem de anlı şanlı Tepeş* için. O casting'i yapanın aklına sağlık, getirin öpeyim.
Zati film Downtown Abbey ve The Tudors ekibinin ürünü.. Eee doğal olaraktan da her iki yapım gibi bu Dracula da Londra'da geçecek ve Viktorya Dönemi** kadınları (ee dolayısıyla bizi) baştan çıkaracak bir güzel. Şubat 2013'ten beri çekimleri Budapeşte'de başlamış bile. 25 Ekim 2013'te (takviminize mi işaretlersiniz napın edin) NBC'de başlıyor...... Ve her Cuma bizi kana bulayacak yine kerata..
*1431-1476 yılları arasında yaşayan ve günümüzde Romanya toprakları içinde yer alan Eflak Beyliği’nin prensliğini yapan ve Kazıklı Voyvoda -Vlad the Impaler- olarak bilinen III. Vlad Ţepeş; düşmanlarını, özellikle de esir aldığı Osmanlı askerlerini kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiş; esas ününü ise Bram Stoker’ın Dracula adlı romanına kaynaklık ettiği rivayetleri ile kazanmıştır. Kazığa geçirdiği kurbanları yüzünden Kazıklı Voyvoda olarak anılan Ţepeş, kötücül karakteri ve kana susamışlığı nedeniyle vampir olarak nitelendirilmiştir  (Aytekin, 2006: 149).
- Aytekin, Mesut (2006). “Korku Sinemasında Vampir Filmleri ve Korku Sinemasının Tarihsel Sürecinde Değişen Vampir İmgesi”. Yüksek Lisans Tezi. İstanbul: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Sinema Ana Bilim Dalı.
** Kraliçe Victoria -Alexandrina Victoria-: 1819-1901 yılları arasında yaşayan Birleşik Krallık Kraliçesi, İrlanda Kraliçesi (1837-1901) ve Hindistan İmparatoriçesi (1876-1901) sıfatları ile 63 yıl boyunca görevde kalan İngiltere kraliçesidir. Bu nedenle, Birleşik Krallık tarihinde en uzun süre hüküm süren kraliçe olarak tarihe geçmiştir. Hükümdarlık dönemi, Viktorya dönemi -Victorian era- olarak bilinen çağı simgelemektedir.
Hemen trailer'ı izleyin derim ama HD olarak...:

Comments

Popular Posts