Personal Shopper..

İşte bi filmi azcık adı duyulmuş, azcık ismi enteresan, azcık da öyle veya böyle çok orijinal bir tip olarak bulduğun bi aktris (evet, ben de bilmiyorum ama Kristen kızımızı seviyorum, çok değişik bi tip) için izlersen böyle olur :) Üzgünüm ancak tam bir hayal kırıklığı idi. Konu desen ha şimdi bi yere bağlancak ha şimdi neden şu şu şöyle oldu anlaşılacak derken bitiverdi desem! Alın size ‘şaka gibi’ bir film daha. Hiçbir şeyin temeli verilmediği gibi, ana olayın ne olduğu bile açıklanmayan, sonu ise tam anlamıyla muallakta bırakılan, belki de şöyledir diye bile düşündürtmeyen bir yapım.
Filmden aklımda kalan şey, kızımızın inanılmaz kolay bir şekilde seyahat etmesi (şak diye trene atlayıp Paris’ten Londra’ya geçiyor, lank diye scooter’ına binip şehri ‘güvenle!’ turluyor, kolunca koca koca Cartier çantaları asılı olarak rahatça gezebiliyor, hatta havaalanı dahil her yerde motorunu hiç kilitlemeden bırakı bırakıveriyor ve hiçbir şey olmuyor! Ne kötü di mi böyle şeylerin dikkatimi çekip kıskanmama, özenmeme sebep olması; vah ki vah bize :( ) ve de ne giyse üzerine inanılmaz güzel yakışması oldu (hem de ne yakışma, şak diye deneyi veriyor pat diye Sindirella’ya dönüşüveriyor).
Ha bi de manasızca, dakikalar boyunca mesajlaşma seyrettirilmemiz tam bir facia idi. Bir yere bağlansa gam yemicem. İphone reklamı gibi paso kızın telefonunu izledik resmen.
Kısacası hiç vakit kaybetmeyin, pas geçin derim.
Meraklısına 1: Bu arada, filmin yönetmenin, yine Kristen ablayı oynattığı 2 sene öncesine ait filmi Clouds of Sils Maria de yine acayip benzer bir konuya sahipti ve aynı derece de kötüydü desem! Onda da çok ünlü bir yazarın yardımcısı rolündeydi kızımız. Ve yine terk edilmiş kocaman bi ev vardı. Kızımız garip ötesi bir karakterdi.
Meraklısına 2: Yok beni dinlemez de izlerseniz ya da ben geç kalmışsam ve siz çoktan izlemişseniz; ve de şu soruların yanıtlarına vakıf olduysanız, bana da söylerseniz çok sevinirim.
SPOILER
Kadın neden elbiselerini denemesine kızıyor, kız niye korkuyor, o korku neden hoşuna gidiyor, o adamın olayı nedir, neden otelde buluştu, o otelden çıkan ruh kimdi, kızı orada öldürdü mü, mücevher olayı ne menem bir şeydi, Fas’taki genci olayı neydi, yoksa MacBook-Skype reklamı mıydı, kızın arkadaşının yeni sevgilisini olayı neydi, ne alakaydı, tüm ruh olayının kızın moda asistanı olmasıyla ne bağlantısı vardı, mesaj atan kimdi, neciydi, sebebi-sonucu ne oldu o kadar mesajın, neden Londra’ya gitme, Fas’a uçma vuku buldu, anlamı neydi, süs olsun diye miydi??.... vd...

Comments