Big Little Lies..

Çok uzun süredir, aslında pek çok yeni diziye başlamış ve bazılarını bitirmiş dahi olsam, #diziâlemi çerçevesinde paylaşmadığımı, sadece sosyal medyada mini tavsiyelerde bulunduğumu fark ettim. Bu bağlamda da suskunluğumu :) şöyle kapı bir dizi ile bozayım dedim.
Gerçekten de Big Little Lies çok iyi bir dizi, aslında mini dizi olmuş. Zira 7 bölümde başlıyor ve nihayete eriyor. Ama ne başlangıç ve ne bitiş! Ağzınızı baştan sona açık bıraktırıyor. Bir kere zaten oyuncularının 2 tanesi, çok ünlü kadından oluşuyor. Dizinin biricik kadın kitlesi için olaya Selvi boylu Viking’imiz dahil olunca da olayı kafadan bitirmişler. Öyle ki her biri oyunculuğunu dibine kadar konuşturmuş. Yalnız oyunculuk onlarla sınırlı kalıyor diye düşünürseniz feci yanılırsınız. Zira bir kızımız var, muhtemelen 6-7 yaşlarında. Başlı başına bir olay! Tek başına, onun üzerine ayrı bir dizi çekilecek kadar iyi bir karakter ortaya koymuş. Resmen çocuğa bayıldım. Olay bi tip olmuş. Öyle ki dizinin uyarlandığı kitapta aslında küçük bir kardeşi daha varmış. Ancak kız karakter o kadar orijinal olunca, dizideki etkisi azalmasın diye onu ekrana taşımamışlar, çok da iyi etmişler. Boşuna koyarlarmış. O kadar iyi yani. Repliklerini şimdi bile düşününce geberiyorum :)
Uyarlama değince buna ayrı bir paragraf açmam şart. Zira bin şahit gerekir uyarlama demeye. Son dönem kitaptan uyarlanmış o kadar kötü film gördükten sonra bu dizinin bir uyarlama olduğuna inanamadım. O kadar iyi ki inanamazsınız. Öyle ki, bitirdikten sonra kitap-dizi karşılaştırmasının 7 farkı yazılı bir metinde (Beyazperde.com’da) okuduklarıma şoke oldum. Çünkü öyle baba farklar var iken bu kadar iyi kotarılmış olması ayakta alkışlanacak cinsten. Helal..
Konu derseniz, çok çarpıcı bir çağcıl dönem dramı. Yani inanamıyorsunuz, şoka giriyorsunuz (tabii bir mevzu öne çıkıyor, ona dair). Truman Show gibi öyle mükemmel hayatların altında nelerin yattığını görmek, nedense bir kez daha şaşırtıyor. Bu bağlamda çağcıl demişken; gerçekten de çağcıl tüm kadın ve erkek karakterlerin (yaşamdaki) birebir en iyi örnekleri bazında dizide temsil edilmiş olması da ayrı bir başarı, kanımca. Bu kadar iyi mi tahlil edilmiş diyorsunuz her bir detayda. Yiyecekten giyime, boş zaman aktivitesinden dekorasyona, otomobil tercihinden dünyaya bakış açısına değin her bir detay ilmik ilmik gözlenerek işlenmiş resmen. Belki de başarısı onda yatıyordur.
Kısacası izleyin a dostlar derim. Çok iyi bir drama göreceğiniz garanti.
Az SPOILER
Meraklısına: Bu arada en başından itibaren o gizlenen erkek karakterin kim olduğunu tahmin etmem ve düğümü çözenin de bir noktada kim olacağını bilebilmem de cabası oldu :) Ya sizde durum nasıl vuku buldu?

Comments

Popular Posts