Tehlikeli Oyunlar..

İstanbul Şehir tiyatrolarının resmi YouTube kanalına belli bir süre için yüklediği Tehlikeli Oyunlar adlı bir klasik edebiyat eserin temsilini izlememle birlikte hem İstanbul Şehir tiyatrolarının ilk kez bir oyununu görmüş oldum, hem de hayatımda ilk kez teknolojik bir platformdan bir sahne oyunu olan tiyatroyu da (opera ve baleden sonra) izlemiş oldum. Çokta iyi oldu çünkü şahane bir oyun ve şahane performanslar seyrettim.
Tam üniversiteyi kazandığım sene yani yaklaşık 21 sene önce Tehlikeli Oyunlar kitabının ünlü bir Hollywood versiyonunun sinemaya geldiğini ve kitabı da okumadım için şoke olarak izlediğimi dün gibi net hatırlıyorum şu an. O yüzden o eserin tiyatro versiyonunun yayınlanacağını görünce de nostaljik bir tecrübe olacağını anlamıştım. Ancak nostaljik bir tecrübeden öte, olağanüstü bir sahnelenişle karşı karşıya kaldım. Levent Üzümcü başta olmak üzere tüm bu kadın oyuncular gerçekten inanılmaz bir performans sergilediler. 21 sene sonra eserin anlatmak istediğini ne kadar farklı bir gözle izlediğimi ve çok daha büyük bir farkındalıkla anladığımı idrak etmek, kendi adıma çok etkileyici oldu. Bence bunda; dediğim gibi başta oyuncuların kendini adeta olayın içinde yaşarcasına sahneye aktarabilmelerindeki başarı ve sonra da temsilin, ilgili Hollywood versiyonundan farklı olarak kitabın zamanıyla aynı dönemsel zaman diliminde geçirilmiş olması oldu.
Ve yine çok şaşırarak hazır eril-dişil enerjilerin evrensel olarak dengelenme sürecine geçtiğinin söylendiği bu astrolojik dönemde beni en rahatsız eden durumların böylesi etkileyici bir şekilde eserde irdelenmiş olduğunu görmek çok şaşırttı ve etkiledi.
Kısacası eğer fırsatınız olursa, dilerim bu Kovid günleri sona erdiğinde gerçek bir sahnede bu haliyle izleme şansınız olursa mutlaka İzleyin derim. Yok eğer yeniden bir dijital platformdan yayınlanma şansı olursa da yakalayabilirseniz de yine şiddetle tavsiye ederim.

Comments

Popular Posts