Hereditary..

Tabii ki adını festival dönemi filmleri arasında duyunca listeme aldım. Ve hemen söylemem gerektiğini hissettim ki; evet eğer korkunç-gerilim filmlerinden hoşlanmıyorsanız izlemek için bi düşünün! Çünkü korkutucu sahneleri gerçekten insanı geriyo ve en siniri de rahatsız ediyor. Evet film korku filmi veya gerilim filminden ziyade rahatsız edici bir film. Huzursuz ediyor insanı. Ki ben gerilim filmi çok severim ve belki de mazoşistçe zevk alırım. Ancak hafiften de olsa sinir oldum filmde :)
Bir de film öyle bir görüntü-efekt ile çekilmiş ki Oscar’ı şimdiden verdim gitti. Çünkü hani eski korku filmlerinde ucube tipler hep bir eğri durmuştur ya; hani makyajından anlarsın onun makyajla öyle olduğunu, ya da uçar kaçar ve sen onun iple-efektle bi şekilde bişeyle yapay yapıldığını hemen idrak edersin ya, film olduğunu bir şekilde hissettirir ya o sahneler, tipler.. işte bu film onun bence en mükemmeldeki son noktası! O olayları öyle gerçekçi ki rahatsız ediciliği de kanımca o noktadan geliyor. Ve tabii karakterlere öyle güzel casting seçimi yapılmış ve onlar öylesiii güzel canlandırmış ki pes diyorsunuz. Yani mesela kadının delicesine ağladığı sahneler, oğlanın o şok içindeki korktuğu anlar, adamın soğuk kanlı, rasyonel baba tipi öyle gerçekçi ki, hani olay-durum harbiden vuku bulsa tam da öyle tepki verilir hissi-düşüncesi oldu bende.
İşte dediğim gibi, atlatırım diyorsanız bakın, yoksa pas geçin ;)
Meraklısına: Niye öylesi büyük ve tenha bir yerde oturmak isterler aslaaa anlamıyorum. Anlayan varsa anlatsın pilizzzz...

Comments

Popular Posts