Sensitive Lovers: A Deeper Look Into Their Relationships..

Hayırlı duyarlı kişi kavramına dair önceki iki yazımda belirttiğim ilgili filmlerde uzun uzun anlattığım ve şu an bahsedeceğim belgesel Sensitive Lovers: A Deeper Look Into Their Relationships, önceki filmin (Sensitive in Love) izlenmesinin ardından bakılması çok daha uygun olacak olan, (o filmi) açıklayıcı yapım formatında yer oluyor. Öyle ki bir önceki film (Sensitive and in Love), bir nevi ‘ilgili dersin (hayli duyarlı kişi olgusuna dair) sindirilmesi üzerine önerilen film’ şeklindeki bir senaryoya sahip olduğu için; o izlendikten sonra Sensitive Lovers’ı izlemeniz daha uygun . Çünkü belgesel, her iki filmin de yapımcıları Elain Aron ve eşinin bir arada, ilgili filmi analiz ettikleri bir sohbet şeklinde ilerliyor. Dolayısıyla bir önceki filmi izlememiş olursanız, atıfta bulunan sahneleri de hatırlayamaz ve anlamlandıramazsınız pek diye düşünüyorum. 

Bu kapsamda yazarlarımızın, kendi kitaplarından ve çalışmalarından da refere ederek ilgili filmdeki tüm öne çıkan diyalogları açarak geniş bir perspektiften konuyu bize aktarma gayretinde olduğu bir yapım söz konusu. Zaten 50 dakika gibi bir süresi var ve olabildiğince çok sahneye değinilerek ilerliyorlar. Ki bu da tüm konunun anlaşılabilmesi açısından büyük bir fayda sağlıyor. 

Konu ne? derseniz; dediğim gibi ilgili iki filme (diğer film de: Sensitive-The Untold Story)dair yazımda uzun uzun anlattığım için burada tekrara düşmemek adına sadece kavramın hayli duyarlı kişi olgusu olduğunu ve bir önceki filmin, işte bu niteliğe sahip kişilerin romantik ilişkilerinde yaşaması muhtemel durumları ortaya koymak adına bir film formatına sokulmuş bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Bu yazının öznesi olan yapım ise onun açıklamalı belgeseli şeklinde yer alıyor. 

Sonuç itibari ile bu üçlü film serisini, olması gereken sırasıyla izlemenizi şiddetle öneririm. Hele ki hayli duyarlı kişi olarak kendinizi tanımlıyorsanız mutlaka izleyin derim. İnanılmaz açıklayıcı ve faydalı bir seri olduğu kanaatindeyim. Ve dileğimi buradan da yenileyerek benzeri yapıların çoğalmasını temenni ederim.

* Yani sıralama:

1. Sensitive - The Untold Story

2. Sensitive and in Love

3. Sensitive Lovers: A Deeper Look Into Their Relationships 

Comments

Popular Posts