Spencer..

O kadar Artemis Artemis dedikten sonra, tutup Diana ile ilgili olan son filmi seyrettim. :-) Evet şaka bir yana, Artemis’in Roma’daki adı Diana olduğu için öyle dedim ancak ilk çıktığından beri ismini çok duyduğum, Prenses Diana‘nın hayatına dair bir film, bildiğiniz gibi Spencer. Spencer da Diana‘nın evlenmeden önceki soyadı. 

Filmin kendisine gelecek olursam, herhalde 40 yıl düşünsem Kristen Stewart’ı Diana rolünde oynatmak aklıma gelmezdi ancak iyi ki onların aklına gelmiş çünkü gerçekten oldukça benzemiş. Her haliyle inanılmaz oynamış, resmen karakterin içine girmiş kanımca. 

Konu ise, belki biraz süprizi kaçırmak gibi olacak ama söylemek durumundayım, oldukça kasvetliydi. Ki muhtemelen amaç da Diana‘nın o kasvetli ruh halini ortaya koyan bir kesit sunmak olduğu için bunu başarıyla yerine getirdiğini söylemek mümkün. Çünkü gerçekten içimi sıktı, bunaldım. Bir tek sondaki dans sahnesi ile araba sahnesi oldukça eğlenceliydi ve Allah’tan modu yükselterek bir bitiş yapmış oldu. 

Bunun dışında tabii ki saray erkanına dair bir yapım olduğu için oldukça ihtişamlı sofralar, kıyafetler ve mekanlar söz konusuydu. Ancak hiçbiri, kendi adıma Downtown Abbey’in eline su dökemez nitelikteydi. Yani evet güzeldi, hoştu; biliyorsunuz seviyorum avizeleri ve zarif kıyafetleri ancak, her ne kadar bundakini de beğenmiş olsam da seviye çok da yukarıdaydı diyemeyeceğim. Hoş zaten amacında da yine o olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi tamamen Diana‘nın kendisine ve onun zihnindeki karanlık ruh haline odaklanmış bir senaryo söz konusuydu. 

Tabi ister istemez The Crown dizisi vesilesiyle öğrendiğimiz bilgiler ve son yıllardaki gelişmeler ışığında Camillia’ya ilişkin daha çok bilgilenip, onun aslında hiç kimse yokken var olan bir karakter olduğunu bildiğimiz için, yine en azından kendi adıma biraz Diana‘ya daha mesafeli hissediyorum geçmiş geçmiş yıllara kıyasla. Ancak sonuçta çok genç olması, karakter yapısı, naifliği ve neredeyse kimseye güvenemeyeceği bir ortamda yaşadıklarının hiçbirimizin tahayyül dahi edemeyeceği etkiler yaratmış olması çok muhtemel üzerinde. Ne diyelim Allah rahmet eylesin.

Comments

Popular Posts