Samadhi..

 

Giydiğiniz maskeler olduğunuza inanmazsınız.Ama bir rolü oynamaktan da vazgeçmezsiniz. Karakterimizle veya personamızla özdeşleştiğimizde, bu Maya'dır; benlik illüzyonu. Samadhi, hayat oyununda karakterinizin rüyasından uyanmaktır.

Anlamı daha az akıl olması, olacak olan ne olursa olsun direnç yaratan daha az benlik olması ve ızdırabı yaratanın direnç olmasıdır.

Sanırım hayatımda titreşimi bu kadar yüksek bir belgesel seyretmemiştim. İlk saniyesinden son saniyesine değin gerek görsel şahanelikleri gerek arka plandaki frekans müzikleri ile resmen bir huşu halinde seyrettim desem abartmış olmam. Ancak şöyle de bir durum hasıl oldu kendi adıma; eğer ki iki sene önce seyretmiş olsaydım ki kendisi 2017 yapımı, aktardıklarını şu anki kadar anlayamaz, algılayamaz, anlamlandıramazdım. Çünkü son birkaç senedir okuduğum kitaplar, izlediğim yapıtlar, katıldığım enerji çalışmaları ve aldığım eğitimler noktasında Samadhi’yi ancak kafamda oturtup bilgisini vermek istediğim konsepti alabildim kanısındayım. 

Hatta belki de bu şahsi durumum, belgeselin özellikle ilk bölümü için geçerli diyebilirim. Çünkü ikinci bölümünün gelişme bölümüne geçiş ile birlikte, gerçekten algılama noktasında oldukça zorlandığımı itiraf etmeliyim. Birçok sahneyi pek çok kez başa alarak izlememe rağmen bir nebze olsun anlayabildiğimi düşünüyorum. Ancak zaten kendisi de sonuna yaklaştıkça, ‘aktarılanların, zihinle anlayabilmenin ötesinde’ olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla bu ifade bir nebze de olsa içimi rahatlatan bir açıklama oldu. Dilerim bir gün öyle bir bilinçle o bilince ulaşabilirim ki tüm aktarılmak istenenleri algılayabilirim, o bilinçle yeniden dönüp kendisine bakabildiğimde. 

Sonuç itibariyle ilgili konulara yakınlık duyuyorsanız belki de çoktan bu belgeseli seyretmişsinizdir. Yok eğer bugüne kadar benim gibi geç kalmışsanız da gerçekten şöyle sakin bir kafayla, gerekirse yavaş yavaş benim gibi başa ala ala izlemenizi şiddetle öneririm. Hatta bi müjde vereyim; Samadhi’nin üçüncü bölümü bu senenin sonu ya da 2021’in başı itibari ile, ilk iki bölüm için olduğu gibi kendi YouTube kanallarında pek çok dildeki alt yazısıyla birlikte ücretsiz olarak yayına girecekmiş. İnşallah neşeyle, keyifle ve coşkuyla izlemek nasip olsun hepimize. Ve bu şahaneliği önerisiyle izlememe vesile olduğu için Ayşe Tolga hocama kucak dolusu teşekkürlerimi sunmak isterim.

Comments