I Am..

 

“Dünyamızı ‘önemli olma’ fikrinin üzerine inşa ediyoruz.“

“İş birliği de, ‘en güçlünün hayatta kalması’ kadar doğanın parçasıdır.”

Ne zaman ki izlemeye başladığımda aslında yıllar öncesinde bir şekilde bu belgeselin varlığından haberdar olduğumu hatırladım ve daha önce bulup da izlemediğim için hayıflandım, ancak her kitabın/filmini bir doğru zamanı olduğunu hatırlamamla dengeye geldim.

Demem o ki, filmde de geçtiği gibi benim de vakti zamanında hayvan dedektifi inanılmaz güldüğümü bugün bile hatırladığım bir film olarak kişisel film hafızamda her zaman yerini korur. İşte o filmin ve daha nicelerinin yönetmeni olan bir Hollywood yönetmeninin, yaşadığı bir sağlık problemi ile birlikte başlayan ruhsal uyanışını kameraya aldığı bir yapım var karşımızda.

Bir Mevlana araştırmacısının ona dair bugüne kadar hiç duymadığım şiirlerini anlattığı sahnelerden, şimdilerde Joe Dispenza’dan duyduğum Hearth Math laboratuvarına dair belki de ilk görüntülerin yer aldığı sekanslara kadar gerçekten çok güzel, etkileyeceği ve her yaştan insanın keyifle izleyeceği, kendine pek çok şey katabileceği, kanımca çok değerli bir belgesel.

Hüzünlendiren, gülümseten, işte tam da bu dedirten, bir umut veren pek çok ânıyla bana gerçekten de çok keyifli bir 2 saat geçirtti. Geçenlerde blog’da verdiğim Unity belgeselindeki ne yazık ki gerçek olan o rahatsız edici karelerden ziyade bu belgeselde çok daha yumuşak kareler yer alıyor. Tabi her ikisinin de kattıkları ayrı birer değer. Ancak I Am belki de çocuklara, pek tabii yeğenlerimize :) rahatlıkla seyrettirebileceğimiz bir belgesel. Hatta daha önce seyrettiğim birkaç yapımda bir türlü kafama oturtamadığım dolambaçlılık teorisini basit ve anlaşılır bir şekilde I Am anlatımında kafama yerleştirmek çok iyi geldi :)

Meraklısına: İnternette Türkçe dublaj olarak izleyebileceğiniz muhtemelen tek link'i ekliyorum. alt yazılı isterseniz de sadece iTunes'a var, aklınızda olsun ;)


Comments