Inner Worlds, Outer Worlds..

Bir kere öncelikle belirtmem gerekir ki hayatımda bugüne kadar böylesi güzel, böylesine etkileyici görselleri olan bir belgesel izlememiştim. Bu niteliğiyle benden 100 puan değil, 1000 puan aldı. Ki o şahaneliklere eşlik eden metinlerin de bir o kadar şahane olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ekran görüntüsü alala bir hal olduğumu tahmin edersiniz. Ancak en güzel husus, izledikten sonra her ne kadar o kadar ekran görüntüsü almış olsam da sevindiğim bir bilgi ile karşılaştım, o da; bu ve diğer birçok belgeseli ortaya koyan organizasyonun web sitesinde onlarca farklı dilde, belgeseldeki tüm alt yazıları birer pdf belgesi olarak yayınlamış olduğu. Kendim de tahmin edersiniz ki hepsini kaydedip çıktısını aldım ve bir kez daha kitap okur gibi üzerinden geçtim. Çünkü gerçekten çok kıymetli bilgilere yer veriyor her bir cümle.

Her biri 20 dakika ile 30 dakika arasında değişen dört ayrı bölümden oluşan bu belgeseli hem ücretsiz film izlediğimiz internet siteleri üzerinden, hem de YouTube kanalları üzerinden ücretsiz bir şekilde ne zaman isterseniz izleyebilirsiniz. Sadece Türkçe alt yazılı değil, dediğim gibi metinlerde de olduğu gibi onlarca farklı dilde çevirisi ile resmen bir kamu hizmeti şeklinde herkesin kullanımına açık olarak sunulmuş bir yapım.

Kendi adıma sevgili can Ayşe Tolga sayesinde bu belgeselden haberdar oldum ve geç kalmış da olsam izlemiş olmaktan dolayı da çok mutlu oldum. O yüzden size de çok mu çok tavsiye ediyorum.

Comments

Popular Posts