Thrive..

2011 yapımı bu belgeseli eğer bugüne kadar benim gibi izlemeyenlerdenseniz şiddetle izlemenizi önererek yazıma başlıyorum. Aslında belgesel demek ne kadar doğru çok emin değilim çünkü gerçekten zihin açan ve şoke eden bir spiritüel yapım var karşımızda. Çok katmanlılığı ve etkisi de onu sadece tek bir belgesel kelimesi ile nitelendirmemin yetersiz olduğunu hissettiriyor bu bağlamda. 

Tabii ki, son dönemde izlediğim birbirinden şahane belgeseller gibi bu belgeseli de can Ayşe Tolga ‘nın önerisi sayesinde izleme şansına eriştim. Siz de bu yazıyı bitirir bitirmez çok rahat bir şekilde YouTube üzerinden hem de Türkçe altyazılı versiyonuyla ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. 2 saati aşkın süresi ile, en azından kendi adıma başa alıp alıp izlediğim, şoke olduğum noktalarda durdurup sindirmeye çalıştığım ve idrak ede ede ilerlediğim bir şekilde olduğu için bir oturuşta izleyemediğimi de not düşmek doğru olur. Ancak bence zaten bir kitap okur gibi bu şekilde izlemenin, aktardıklarını idrak etmek açısından çok daha önemli olduğu kanısındayım.

Başlangıcında sanki sadece uzaylılar anlatılıyormuş gibi görünse de (sakın öyle basit bir yapım olduğunu düşünüp izlemeyi bırakmayın lütfen, çünkü olay bambaşka) her ilerleyen dakikasında aslında nasıl bambaşka katmanların birbirleriyle bir bütünlük içinde olduğunu inanılmaz verilerle, kanıtlanmış verilerle ortaya koyuyor. Dolayısıyla uzaylılardan girip temel enerji kaynağından çıkıyor, oradan güç odaklarının para ile olan ilişkisine, tabii ki de bunun toplumun tüm sistemlerini nasıl etkilediğine uzanıyor. Verdiği değerli çözüm önerileri ile ise bakış açımızı genişletiyor. Gerçekten de özellikle bu dönemde, vakti zamanında izlenmiş olsa bile bir kez daha iyi izlenmeyi sonuna kadar hak eden bir yapım Thrive. O yüzden benim gibi sizin de geç kalangillerden olmaktan ziyade hemen izlemeye başlamanızı şiddetle öneririm.


Comments

Popular Posts