John Wick 3: Parabellum..

Keanu’ciğimiz film çevirir, hele de John’un devamını yapar da gidilmez mi. E merak var sonuçta, gidildi görüldü. Peki noldu! Keanu’yi görmüş olduk :) o kadar desem :) Zira bu sefer, en azından benim için, inanılmaz uzundu çatışma sahneleri. Normalde de silahlı sahneleri izlemeyi sevmeyen ve bakmamayı tercih eden (evet çeviriyorum gözlerimi hâlen :) ) biri olarak bi yerde bık bile geldiğini söyleyebilirim.
Konuyu hiççç bir yenilik, gizem vb. katmadan sürdürdükleri için, tek renklilik H. Berry’nin dişil varlığı oldu o kadar. E pek tabii sonunu öyle bir bağladılar ki (orası da biraz fazla yapmacık geldi!)  4’ü yakında izleriz :) Umutlarımız ona kaldı zira.
Hayır öyle naif bir adam nasıl oluyo da elinin tersi bir rahatlıkla oynayabilmiş ona şaşıyorum. Bu arada şiddet yoğunluğuna dair ilgili ayda Altyazı Dergisi’nde* çıkan yazı da okunmaya değer bu anlamda. Çünkü tam da hissettikleri, deli güzel bir sinema diliyle açıklamış.
* John Wick serisinin yaratıcısı, dövüş sanatları ustası, dublör ve koreograf Chad Stahelski, Matrix üçlemesinden The Crow’a (1994) kadar Hollywood’un en önemli aksiyon yapımlarında yer almış ve Keanu Reeves, Brandon Lee gibi isimlerin de dublörlüğünü yapmış bir isim. ….. İlk iki filmde hikâyesinin dramatik yönünü geri planda tutan seri, karakterine neredeyse parodileşecek derecede basit bir “motivasyon” vererek bize “bu bir gösteri” diyordu âdeta. 
- Aslı Ildır; “John Wick 3: Parabellum: Zaman Doldu, Bay Wick”; http://www.altyazi.net/gozecarpanlar/john-wick-3-parabellum-zaman-doldu-bay-wick/; 18/05/2019.
Meraklısına: Serinin önceki, diğer filmlerine dair yazılar için; John Wickve John Wick 2.

Comments

Popular Posts