yepyeni dönem dizimiz Reign.. ünlü İskoç Kraliçesi Mary'nin bir nevi lise dönemi!..

Evetttt 17 Ekim itibariyle yine, nur topu gibi bir dönem / İngiliz kraliyet dizimiz oldu! vatana millete hayırlı uğurlu olsun.. Ancak bu sefer durum, hedef kitle bazında biraz farklı. Vakti zamanında, 2007'de, 4 sezon boyunca bizi ekrana yapıştıran The Tudors sayesinde İngiliz tarihinin şehvetli döneminin her bir ayrıntısına (bin şükür :) ) şahit olmuştuk. O kadar hayran kalmıştım ki kostümünden dekoruna her bir ayrıntısına, halen Muhteşem Yüzyıl ile kıyaslar dururum.
Lakin Tudors, Nipt/Tuck ve Californication gibi tüm devrelerimizi yakmış neye uğradığımıza şaşırıp kaldırmıştı. Heh işte Reign (evet anca yazabildim :) yeni dizimizin adı) bu noktada farklılaşıyor. Zira daha iki bölümü yayınlanmış olsa da gayet net bir şekilde o kadar şehvetli olmayacağını ortaya koydu. Öyle ki, Tudors'tan öğrendiğimiz üzere ünlü İskoç Kraliçesi Mary'nin gençliğine odaklanan dizimiz hem karakterin daha genç olması, hem de aynı genç kitleye hitap etmesi nedeniyle öyle pek kör gözün parmağına ateş kırmızısı olmayacak, olamayacak gibi görünüyor.
Öyle ki, halihazırda Sex and the City yıldızımız Carrie Bradshaw'umuzun (canımız ciğerimiz) lise yıllarına odaklanan The Carrie Diaries dizisinin de (bu arada yeni sezonu, 2. sezon bugün itibariyle yabancı dizi internet sitelerimizde yayında!) kanalı olan CW'da yayınlanan 'Reign', kraliçemizin bir nevi 1557 Fransa’sındaki lise/college dönemine odaklanıyor diyebiliriz :)
Ancak siz de benim gibi dönem filmi/dizisi manyağı iseniz, kostüm delisi iseniz (kendimi de kataraktan) sanki bir şans versek iyi gibi geliyor yorumunu yaptırıyor.
Meraklısına: Dizinin ilk sezonu, Kanada ve İrlanda'da çekiliyormuş.

Comments

Popular Posts