dehşet güzel ve kolay Cadılar Bayramı el işi fikirleri..

Sanal âlemde karşıma çıkan ve tapınarak incelediğim bir sürü ve deli güzel Cadılar Bayramı süsleme/el işi fikirlerini sizlerle paylaşmadan önce kısa bir Halloween tanımı/hatırlatma yapmakta fayda var :)
Temelde Kanada, ABD ve İngiltere’de resmi olarak kutlanan Cadılar Bayramı -Halloween’s Day-; bazı kaynaklara göre Amerikalıların Kızılderilileri  katletmesinin hatırlanması olarak görülse de özü itibariyle Pagan temelli bir kutlamadır. Bu bağlamda her yıl 31 Ekim gecesi, ruhlar âlemi ile bu dünya arasındaki sınırların kalktığı ve ruhların bizi ziyarete gelebildiği zamanı işaret eder!. (ugggg spookey :) ) Kelime anlamı itibariyle ise ‘Bütün Kutsanmışların Günü’ anlamına gelen ‘All Hallow’s Day’ ifadesi de zamanla Halloween şeklini almış ve böylece dini kökenlerinden tamamen sıyrılarak Amerikan popüler kültürünün bir parçası hâlini almıştır.
Siz de evinizde kendi çapınızda eğlence olsun, çocuklarla/yeğenlerle yeni bir el işi aktivitesi yapma fikri olsun diye bişicikler yapmayı istiyor/düşünüyorsanız, yazının başında belirttiğim fikirleri şöyle sıralayabilirim:
origami yarasa için bu videoyu izliyoruz..
origami balkabağı yapmak için ise bunu..
origami iskelet-el yapalım derseniz..
çıktısını hemen alıp yapabileceğiniz zombiler içinse..
içini oymadan, bıçak kullanmadan balkabağı süsleme fikirleri..
daha daha deli kesmeden balkabağı süsleme fikirleri içinse..
çıktısını alıp hemen kesip yapıştırarak kullanabileceğiniz Halloween paketleri için uygulamalar..
farklı yine kağıttan süsleme/paketleme örnekleri için..
kağıttan/kartondan hemen yapmalık Halloween balkabağı çantası, vampir adam ve siyah kedi önerileri ise..
Kendim şahsen bir cadı olduğumu kabul eden:) ve öyle olmaktan ötürü mutluluk duyan biri olarak tüm cadıların ve kendini cadı hissedenlerin Cadılar Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım :) .. tüm cadı âleminin :), cemi cümlemizin Halloween'i kutlu olsun :) ...

Comments