Do Not Disturb: Ayzek ile Bir Gece..

Şahsen Cem Yılmaz’ın söz konusu KaraKomikler serisini (KaraKomik ve KaraKomikler 2) çok beğeniyorum. Bundan önceki iki filmi de ne mutlu ki sinemada izleme şansım olmuştu. Onları da gerek tebessüme ederek, gerekse de hüzünlenerek büyük bir beğeniyle izlemiştim. Bence altında inanılmaz büyük bir gözlem emeğinin hâkim olduğu ve nokta atışı tespitlerin, nokta atışı eleştirilerle ilmik ilmik dokunduğu bir yapım var karşımızda. Öyle basite indirgenecek, sırf gülüp geçilecek bir mevzu yok zaten. Dolayısıyla hâlihazırda benzeri yapımları seven biri olarak, bizim toplumumuza özgü konulara söz konusu bakış açısıyla ele alıp incelemesi bence şahane.

Bu bağlamda birçok yerde kendimi de gördüğüme itiraf etmeliyim :-) Mesela kişisel gelişim videolarını izleme hâli:-), 50 yaşına gelmiş hâlâ annesiyle yaşama mevzusu (elma tabağının ekrana uzanması ile müthiş sembolleşen), kızımızın yürüme durumu için karşılaştığı tepkiler, yaşadığı hâller ve tabii ki modern yeme alışkanlıklarına dair hiciv gerçekten bir harikaydı. 

Tabi Eczacı hanımefendinin ortam hazırlama yeteneğine ayrı bayıldığımı not düşmem gerek.

Kısacası ben çok sevdim. Siz de öncekileri sevdiyseniz bundan da büyük keyif alacaksınızdır. Sevmediyseniz de yapacak bir şey yok. :)

Comments

Popular Posts