Turning Red..

Kurtlarla Koşan Kadınlar atölyesinde okuduğumuz Bilge Vasilissa kapsamındaki izleme önerilerinden biri olarak, geçtiğimiz seneden beri canım yeğenimin tavsiyesiyle izleme niyetinde olduğum bir film olan Kırmızı ile karşınızdayım. Ancak şu an bu hikâyeyi bilerek izlemiş olmaktan dolayı inanılmaz mutluyum. Çünkü o kadar güzel bir şekilde örtüşüyor ve birbirini açıyor ki bu ikili ne kadar etkilendiğimi ve tabii ki filmi ne kadar beğendiğimi buradan muhtemelen yeterli şekilde anlatamayacağım.

 Tüm kız çocuklarına izlettilmesini dilerim diyeceğim ancak o alt metni anlayabilecekleri şekilde aktararak izlettirilmesi gerektiği aşikar. Aksi hâlde renkli, müzikli, eğlenceli bir animasyon olmaktan öteye geçemez tabii ki. Ancak Bilge Vasilisa’yı bilerek veya bilmesek de aslında o alt metnini hisseden bir yetişkinin olabildiğince açıklamalarıyla bunu aktarabilmek kız çocuklarına, bence çok kıymetti. Dilerim az da olsa elimden geldiğince bunu yapabilirim.

Sanırım daha fazla yazmama gerek bile yok, şiddetle izlenmesini öneriyorum. Çok beğeneceğinizin ve keyif alacağınızın neredeyse garanti olduğunu söylüyorum.

Comments

Popular Posts