Bardabas - Kutuplar temalı Ocak 2014 kutusu..

Taa taammmm... 2014 yılının yepyeni ilk Bardabas kutusu, tek tek adreslerine doğru, yola çıkmaya başladı.. Ve bu ay minikler ve onlarla aktivite yapmanın keyfine varan büyükleri, 'kutuplar' temalı bir dolu aktivite karşılıyor. Soğuk havayı ve karı çağrıştırsalar da hepsi birer sıcacık aktivite olan Bardabas sürprizlerine yakın bakmaya başlayalım derim...

  • Vee tabii ki kutuplar deyince ilk aklımıza düşen resim olan Eskimo evi, nam-ı diğer iglolar, Bardabas'ın aktivitesinde hayat buluyor. Üzerinde kolay yapışmayı sağlayan bantları ile plastik iskeleti, kar tuğlaları yerine gri sünger duvarları ve içini aydınlatacak olan mini lambasıyla Eskimo ailesi için yapılmayı bekliyor.. minik ellerce ;)


  • Karlı havanın vazgeçilmezi kardan adam tabii ki de unutulmamış. Sıcacık çoraplardan kolayca yaratılabilecek kardan adam, kendi gibi pamuk ellerde hayata gelmek için gün sayıyor ;)


  • Yazın sular konularak pencere önlerine, unutmadığımız kuşlar için kışın da, Bardabas sayesinde çokkkk sevimli ve basit yemlikler hazırlıyoruz. Böylece miniklerimizle hayvan sevgisini bir kez daha pekiştirme şansına kavuşuyoruz..


  • Eskimo ailesine komşu olsun diye bir geyik ailesi yapmak için capcanlı, büyük pastel boyalar, ayakta durmalarını sağlayacak kartonetler de unutulmayıp aktivite poşetimize eklenmiş.


  • Ve işte Bardabas'ın vazgeçilmez, 2'li kullanımlı aktivitelerinden yepyenisi de polar kulaklık yapımı! Hem kendimiz yapıyoruz, ellerimizle yumuşacık; hem de kış günlerinde rahatlıkla kullanılabilecek sıcacık kulaklıklar elde ediyoruz. Month's catch diye buna denir;)


  • Yeğenimle en sevdiğim aktivitelerden biri de hep eşleştirme olmuştur. Eğitim uzmanlarınca da önerilen en verimli uğraşlardan biridir zaten. Zihni de çalıştıran bu aktivite tipi hayvanların, kutuplar temasıyla bağlantılı olarak, kardaki ayak izlerinin eşleştirilmesi şeklinde de Bardabas Ocak kutusunda yerini alıyor.


  • Bardabas Ocak kutusundan çıkan bir diğer uygulama ise benim çocukken en sevdiğim kağıt bebek giydirme aktivitesi! Buna bayıldım işte. Hem boyanabilir, hem kesilebilir ve giydirilebilir kız ve erkek Eskimo bebek kartonları, iglo oyunu için baş karakterler olmak için sabırsızlanacak gibi duruyor ;)


  • Her ayın vazgeçilmez zihin aktivitesi, temalı kitap da bu ay Bardabas'ı kutuplarda karşılıyor ve soğuk ama keyifli macerasına minikleri davet ediyor.

Kısacası Bardabas, 2014'e sıkı bir başlangıç yapıyor. En sevdiğim yanı olan 'eğlendirirken öğreten' niteliğiyle bir temayı daha, kutuplar konusunu, bir kutu dolusu aktiviteyle evlere getiriyor. Öylesine de getirmiyor, zira ilk tanıdığım çocuk aktivite kutusu markası Kiwi Crate'le tanışmam kutuplar teması ile olmuştu. Ancak o kadar cılız ve basitti ki. Bardabas onu kat be kat, bu Ocak kutusuyla sollamış. Bunu açıkça söyleyebilirim. Kiwi kutusunda ya 3 ya da 4 aktivite vardı, Bardabas'ta ise yine 7 aktivite + bir temayla bağlantılı özel, kendi yapımları kitap var. Bu da farkla öne çıkarıyor kendisini..
Meraklısına: Bardabas kutularına dair bilgileri Bardabas Kutuları postlarımda bulabilirsiniz ;)

Comments