Always Radiant Infinity.. gelmiş geçmiş en iyi ped..

Aslında Orkid markasından hiç ama hiç hoşlanmam. Böyle bir post yazacağımı da kırk yıl düşünsem inanmazdım ama oldu işte. Zira M.Ö. 4598918135627 yılında ilk regli olduğum dönemde piyasada sadece Always diye bir marka ve onun bir, bilemedin iki çeşidi mevcuttu. O zamanlar mecbur onu kullanırdım ve şöyle ya da böyle memnumdum. Zira kıyaslayabileceğim bir seçenek yoktu. Ancak sonra ne olduysa oldu, her yabancı hızlı tüketim malı gibi o da başka bir isimle TR.de varolma kararı aldı ve kendini Orkid'e dönüştürdü. İşte ne olduysa o zaman oldu ve kendini kaybetti. Berbat bir hal aldı ve pazarda yeni bir marka çıkana kadar işkence halinde kullanmak durumunda kaldım. Ne zaman ki raflarda tesadüfen yeniden Always şekliyle görsem, vahada su bulmuş gibi atlar olmuştum üzerine. Ama sonra Orkid iyice tekel olunca her markette başka marka bulmak iyice zorlaştı.
Gariptir bir ara bir marka kullanmaya başlamıştım ama adını şu an hatırlayamıyorum, o tek alternatifimdi, taa ki Kotex çıkana kadar. Sonunda doğru düzgün bir ürün çıkmıştı. O çıktıktan sonra hala Orkid tercih edeni gördüğümde şaşırır kalır, hiçbir anlam veremezdim. Zira rahatlığı bir yana beyaz ambalajı bence müthiş bir tüketici araştırması uygulamasıydı, hala da öyle. Patenti var ondanmıdır bilinmez, niye her şeyi kopyalamayı bilen markalar bu özelliği de, en azından bir modellerine geçirmezler hiç anlam veremem. Zira hilkat garibesi, çevre düşmanı atıkları, beyaz tuvalet kağıtlarının arasında farkedilmez kılmak, ancak kadın bir ürün uzmanının aklına gelebilir. Aklını öpeyim ben onun, onu dinleyen marka müdürünün.
Tabii ki esas olan organik kullanabilmek; hem çevre hem ten sağlığı açısından. Ancak doğal olarak ücreti fazla. Hoş geri dönüşü anlamında değer ama belli bir maddi seviyeye ulaşamadan ancak aralarda kullanabiliyorum.
Neysem efendim çok uzattım. Diyceğim o ki Kotex'den sonra nasıl oldu da yine bir Orkid ürünü (aslında orijinal markası Always ürünü) kullanma noktasına geldim.
Olay 6 ay önce bir tesadüfle başladı. Ansızın regli olmuş ve pedim yoktu. Ablam direk yardımıma koştu ve banyonun bir yerlerinde arkadaşının geçenlerde bıraktığı bir kutu ped olduğunu söyledi ve bu pembe kutuyla tanıştım: Always Infinity.. Orkid'in orijinal markası Amerika'da yeni bir ped çıkarmıştı: Always Radiant Infinity....
Kutusunda 'stil sevenlere' gibisinden ifadeler, inciler, parlaklıklar... vs vs bilimum kızlar geyik.. sonradan bir normal boyu, bir gece boyu olduğunu öğrendiğim modelin gece boyuydu karşımda duran. Hafif bir kokusu var ve bu koku inanılmaz işe yarıyor, o klasik ped reklamı klişesini tam anlamıyla gerçek kılıyor;)
Sonradan kısa boyunu da kullandım ama bayağı kısa olduğu için, benim periodlarım yoğun olmamasına rağmen kullanım rahatlığı açısından gece boyunu gündüz kullanmayı tercih ettim.
Ama her şeyden öte ben böyle muhteşem bir ped kullanmadım: asla ama asla, ne olursa olsun taşırmıyor ve ultra ötesi korumalı; deli kolay takılıyor ve diğer tüm olmasıs gerekenleri fazlasıyla mevcut.
Fiyatı o dönem 9 dolardı. Normalerin 4-5 dolar civarında olduğu göz önüne alındığında çok fazla ama sonuna kadarrrrr değer..
Görseli o dönem acilen instagram'da 'keşke TR.ye de gelse bir an önce' yorumuyla paylaştım ve geçenlerde Orkid'in Infinity olarak bir model çıkardığını duydum. Fiyatı 14.99 TL. Yine normalde 4-5 TL olanlarının yanında bayağı fazla. Demek ki Radiant tipi (yani benimki) gelse bu fiyat aralığında olacak. Ama umarım en en kısa sürede onu da getirir ve ben yüz bin milyon sene sonra Orkid alabilirim :p

Comments

Popular Posts