Toscana..

Uzun süreden sonra ilk kez tam bir güncel filmle karşınızdayım. Netflix’in listesine yeni eklenmiş olan Danimarka - İtalya karışımı bir yapım var. Şöyle ki; karakterimiz Danimarka’da yaşayan ancak İtalya’yla bağlantısı olan ve dolayısıyla hikâyenin belli bir kısmının orada geçtiği bir film söz konusu. Ve tabi İtalya ve İtalyanca olunca işin içinde;  bir de olay estetik sunumlu yemekler, zeytin tarlaları, şeftali rengi evler ile taçlanınca kayıtsız kalmam mümkün değildi :-) Ancak gelin görün ki tam gönlüme göre bir film seyrettiğimi söyleyemeyeceğim. 

Yıllar yıllar önce buralar dutlukken hatta sanırım daha blog’um ortada yokken (o kadar önce bir zamandan bahsediyoruz siz düşünün :) ) Under The Toscan Sun diye yine Toskana’da geçen ancak bu sefer bir kadın hikâyesini anlatan bir başka film vardı. Ona bayılmıştım hatta kaç kez seyretmiştim. Şimdi olsa bir daha seyrederim. Eğer onu seyretmediyseniz de kesinlikle izlemenizi öneririm. Bayılacaksınız. 

Fakat bu Toscana adlı 2022 yapımı Netflix filmi, kendi adıma beklentimi karşılamadı. Ancak yine de kökenler, duyguların her daim ne kadar etkili olduğunun gösterilmesi, çocukluk anılarının yetişkinlikteki yansımaları şeklinde sıralanabilecek olguları ve fakat çok yüzeysel olarak nitelendirebileceğim bir düzlemde aktaran, kişinin kendini tanıması üzerinden çok dar bir bakış açısıyla ilerleyen bir film olarak ele alınabilir. Öyle vaktiniz olduğunda, kafanızı dağıtmak için bakabilirsiniz. Özellikle fonda İtalya manzaraları, şaraplar, güzel yemekler ilginizi çekiyorsa bir göz gezdirebilirsiniz kanımca. Ancak dediğim gibi benim gibi fazla bir beklentiye girmeden tabii :-)

Comments

Popular Posts