Good Luck to You, Leo Grande..

İnanılmaz şoke edici ve çok iyi bir film var karşımızda, hemen söylemeliyim. Filmekimi’ndekilerden seyredebildiğim üçüncü film bu oldu ve iyi ki de öyle oldu çünkü gerçekten çok beğendim. Konusuna ve görselliğine dair bazı izleyicilerin belki rahatsızlık duyabileceği bir temaya sahip olduğunu da, kendi yoruma geçmeden belirteyim. 

Ancak her ne kadar filmden önce ben de, temasının nasıl olduğuna dair az buçuk fikir sahibi olmuş olsam da kesinlikle hiç beklemediğim bir film yapısıyla karşılaştım. Kanımca 1,5 saat gibi bence oldukça kısa bir sürede böyle katman katman açılan ve evrilen bir film uzun süredir seyretmemiştim. Karakterlerin ilk sahnelerdeki hâllerinden tutun da, iletişimlerinin gelişimine değin bütün insani yapıların olaylar ilerledikçe, değiştiklerini gördükçe aynı şekilde filmin de ekrana yansıttıklarının nasıl evrilerek şekil değiştirdiğini görmek çok etkileyici idi. Yani hem karakterler, hem ilişkiler ve iletişim, hem de filmin tüm bunları aktarırken ki kurgusal yapısı ve görsel ilerleyişi nasıl böyle güzel katman katman ilerleyen bir yapıda sunulmuş hayret ettim.

Filmin diğer bir özelliği, bence iki baş karakterin de inanılmaz açıksözlü bir yapıya sahip olmasıydı. Her türlü zihinlerinden geçen düşüncelerini, hissettiklerini ve yaşadıklarını bu kadar açık bir şekilde dile getirebilmeleri inanılmaz şaşırtıcıydı. Bu açıdan da film bence yine etkiliydi. Yine bu açıksözlülük kapsamında birbirlerine ve de başka durumlara, kişilere dair eleştirel görüşlerini yine çok net bir şekilde ifade edebilmeleri de takdire şayandı. Öyle güzel eleştiriler, nokta atışı tespitler sıralanıyor ki bir harikaydı hepsi kanımca..

Ortaya konan tüm açık sözlü görüşler ve eleştirel söylemler bağlamında biz izleyicisini de ilgili konularda düşündürten, sorgulatan bir paralelde ilerlemesi de çok iyiydi. Şahsen dile getirdikleri tüm argümanları kafamda bir ölçtüm, tarttım. Hak verdim, vermedim ama bir şekilde kafamdan iyice bir düşünmeme vesile oldu resmen. 

Farkındaysanız filmin konusuna, sinopsisine dair olabildiğince hiçbir bilgi vermemeye gayret gösteriyorum, zira hiçbir sürprizi kaçırmanızı istemiyorum.

Son kertede tüm bu olan bitenler neticesinde yeri geldi çok şaşırttı, yeri geldi üzdü, hüzünlendirdi ve yeri geldi inanılmaz sinirlendiren bir yapı sergiledi tüm yapım. Bütün bunları da sadece neredeyse 1,5 saatlik bir süre zarfında ortaya koydu.

Özetle (söylemezsem olmaz) kadının isminin Mr Robinson :) olarak konmasının şahane bir detay olduğunu düşündüğüm bu filmi izlemenizi öneririm. Çünkü çok eğlenceli ve dediğim gibi çok düşündürten, keyifli bir filmi oldu benim için.

Comments

Popular Posts