First Reformed..

İlk bakışta dini, bir Hıristiyan anlatımı film gibi düşünsem de, afişiyle de öyle düşündürtse de; Ethan Hawke güzelliğini baş rolde gördüğüm ve de bu sene Oscar’larda ‘orijinal senaryo’ dalında aday olduğunu öğrendiğimde kesin bir ‘tahmin edilmezlik’ vardır dedim. Nitekim de öyle oldu. Hem de beni bayağı bir gafil avlayarak; yani durumu fark ettiğimde harbiden şaşırttı beni. O yüzden de sırf bu detay için filmi, benim için iyi filmler sınıfına aldım gitti. Bir de sonu ...... olsaydı şahane olacaktı ancak neyse ;)
Bence konuyu-durumu çok güzel bir yerden almışlar, hele ki Aeden kitabını yeni bitirmiş olarak çok da güzel denk aldı bir noktadaki paralellik. Az biraz daha uğraşıp böyle büyük büyük bir prodüksiyon olarak patlatsalardı de cümle âlem göreydi iyiydi ancak muhtemelen onu da yaptırmazlardı aynı kuvvetler! O da o yüzden sessizce kelamını etmiş vesselam. Bence bize de bu sessizlikte onu izlemek kalıyor derim.
Meraklısına: Bu arada aynı durumun sadece bizde olmadığını oralarda da, her yerde de olduğunu ve çaresizliğin orada da mevcut olduğunu görmek yalnız olmadığımız açısından sevindirdi mi, yoksa olayın daha vahim olması noktasında daha da üzdü mü bilemedim :/

Comments

Popular Posts