Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald..

Sanırım uzun süredir böyle denk gelmemişti, hele Rowling yengenin serisi bağlamında olamamıştı. O yüzden oldurabilince çok lezzetli oldu vesselam. Ne mi oldu, tabii ki kitabı bitirdikten 1 hafta sonra hemi de sinema salonunda canlı canlı filmini izleyince çokkk mu çok süper oldu. Hele bir de tam gişede 3D olduğunu öğrenip ahanda içindeymiş gibi :) izleyiverince tadından yenmeyecek kadar iyi geldi. Ve film de pek bi güzel yapılmış olunca ballı kaymak oldu benim için.
Artık biliyorsunuz Rowling’in dünyasını çok seviyorum. Her ayrıntısına bayılıyorum. 2. kitabı da çok sevmiş, deli heyecanla okuyuvermiştim. Filmi de ondan daha daha heyecanlı bulunca daha bir sevindim. Her zamanki gibi, hatta muhtemelen gittikçe daha iyi bir şekilde (e teknoloji gelişip efektler de gelişiyor tabii Çelik gibi ;) evet bu espriyi de yaptığıma göre dağılabiliriz :) ) perdede canlandırılınca o dünya şoke edici güzellikte bir evren çıkmış karşımıza. Bi kere o hemen başındaki at arabası sahnesi, sonra Newt’in bodrum katındaki deniz-okyanus, hele Paris’te binadaki patlama sahnesi o kadar iyi olmuş ki böööle ağzım resmen beş karış açık izledim. Daha güzel, daha etkileyici, daha gerçekçi olamazdı sanırım. Hele o dediğim gibi bodrum katındaki deniz olayı o kadar fantastik, o kadar şahane olmuş ki bayıldımmm, aşık oldum resmen, gerçek olsun, benim de olsun istedim :)
Tabii karakterler de cuk oturmuş. Şahsen Jude Law’u ve Johnny Depp’i baba rollerde izlemek çok harikaydı. İyi ki kabul etmişler dedim. Şu Jacob’a da bayılıyorum bu arada, onun geyik Amerikan aksanı, esprileri, safoş aşkı çok güldürüyor beni. O yüzden bu 2.’de de çok keyif aldım. Adam da tam öyle bir karakter olmuş resmen. Sonra Newt’ün evdeki yardımcısının ona hayran bakışlarına geberdim :) Naginini kızımız da o mor kostümüyle bir afet olmuş resmen. Hayran oldum. Kitapta hiç öyle canlandırmamıştım zihnimde. Böyle süper iyi olmuş. Tabii bu arada Hogwards’ı görmek çoook güzeldi. Çok iyi geldi. Özlemişmiyiz ne ;) Credence ise bu filmde daha bir korkunç geldi gözüme. Tabii muhtemelen amaç o ancak çocuk harbiden pek bir ürgünç oldu ya :/ korktum resmen. Onun da o son sahnedeki hareketi titretti vallahi. Daha nilir giricizzz.:)
Diğer sevdiğim detaylar arasında da Paris’te meydandaki o hareketli heykeli çok iyi yapmışlar, bayıldım. Sonra o havada asılı duran çaydanlığa geberdim :) Keşke gerçek olsa. Tüm kadın karakterlerin kendi karakterlerine deli ötesi uygun kıyafetleri ise bir harikaydı tabii ki. Kostüm tasarımı yıkılıyo sizin anlayacağınız ;) Neyse efeniim fazla bile yazdım. Gidin görün ve kesin 3D izleyin derim, bayılacaksınız muggle’lar :*
Meraklısına: İlk kitaba ve ilk filme dair yazım için tık tık..

Comments

Popular Posts