Across The Universe..

Bilin bakalım hangi hanım kızımızı buldum bu filmde! Westworld’ün 180 derece değişim geçiren ev sahibesi meğer bu 2007 tarihli filmde başrolde değil miymiş mi?! Abovvvv. Hoş yine kendi tipine giden uslu mu uslu beyaz Amerikalı evin kızı kıvamında. (yanına da yine cici cici uslu bir İngiliz evladını alaraktan ;) ) Ee tabii burada da bir değişim geçiriyor ama söylemeyim ben.
Filmimiz ise tam bir müzikal, hatta Beatles müzikali. İyi mi bari baymıyor mu derseniz? Çok enteresan bir şekilde, filmin başlarında ve sonlarında pek bi keyifli. Müzikler de dönem de çok nostaljik. Ancak nedense ortalardaki şarkılar ve danslar, konunun geldiği nokta itibariyle, en azından benim için, çok daha keyifli olması gerekirken ne yazık ki sıkıyor. Ama dediğim gibi sona doğru yine ivme kazanıyor, pozitif anlamda.
Genel anlamda değerlendirecek olursam, aslında çok daha vurucu, etkileyici, duygusal olarak da incelikli bir film bekliyordum. Ne yazık ki ben onu bulamadım. Oysa Beyazperde’nin tavsiyesi üzerine izledim ve imdb puanının da yüksek olduğunu gördüğüm de (çok yanıltmışlığı olmuş olsa da) bayağı umutlanmıştım. Sonuçta 60lar, hem İngiltere hem Amerika, çiçek çocuklar, aşk, müzik, barış deyince insan umutlanıyor. Neyse yine de siz bilirsiniz. Tercih sizin. Benimki sadece benim naçizane yorumum ;)

Comments