Timbuktu..

IŞİD deliliğini tamda yerinde ortaya çıktığı ekosistemde öyle kalpten anlatan bir film ki. Birkaç sahne dışında şiddetin gösterilmemesi ise beni en çok mutlu eden unsuru oldu. Öyle ki haberlerde duymaya dahi dayanamadığım yapılanları görmek çok acı olurdu, bakamazdım zaten :((
Karakterler, karakterlerin gerçekçiliği, insanı kamillerin o çok güzel sözlerine, eğitici konuşmalarına rağmen anlamak istemeyenlerin nasıl anlamadığının gösterilmesi ise Çok acıtıcıydı. Haberleri izlerken hep düşündüğünüz "bunlara yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyen birileri yok mu?" düşüncesinin aslında yersiz olduğunu, çünkü onlara yaptıklarının yanlış olduğunu çokta güzel anlatan bir çok kişinin bulunduğunu, ancak onlar anlamak istemedikçe aklı selim kişiler ne kadar güzel anlatsa da anlatılanların havada kaldığını çok iyi gösterdi bize.
Filmde işlenen müziğin futbolun yasaklanması olayı her ne kadar onaylamasam da sigara yasağına dair kareler ve daha birçok ayrıntı çok ama çok özenli ve pek güzel bir şekilde ekrana yansıtılmıştı. Denildiği konuşulduğu ve o kadar tavsiye edildiği kadar bence kaliteli olan bir yapım.