The Liberator..

Bir film sayesinde daha bilmediğim bir tarih dönemine ilişkin, kurgu çerçevesinde de olsa bilgilendim. Film olarak yapıma aşık olduğumu söyleyemem ancak sıkılmadan keyif alarak izlediğim bir film oldu. Yavaşlık, konular arasındaki bağlantı açısından havada kalan bazı yerler oldu ancak bu durum, büyük ihtimal, konunun gerçek gerçek hayatta uzun bir döneme yayılmış olmasından kaynaklanmıştır. Her gerçek yaşamdan film için olduğu gibi bunda da sorun bu sebeptendir. Ancak yine de bütünlüğü çok etkilemedi kanımca.
Kızsal açıdan bakıldığında ise bir kere adam çok yakışıklıydı. Gerçek hayatta da öyle miydi bilemiyorum ancak adam, karaktere cuk oturmuş bence. Sonra, başlarda yaşadığı çiftlik evi çok iyiydi. Her şeyiyle adam tam bir karizmatik lider kanımca. Küçük çocukla limanda yaşadığı, sonlara doğru ki sahne ise çok vurucuydu. İnanılmaz etkiydi. Resmen ağlattı.
Sonuç olarak güney Amerika tarihine ilişkin bence iyi bir film. En azından sürekli kuzey Amerika tarihini anlatan filmlerden sıkılmışken çok farklı bir alternatif olarak yer oluyor bence.