Bardabas - Piknik temalı Haziran 2014 kutusu..

Tam da çiçekler açmış, bir güzel yeşillenmişken; piknik mevsimine uygun bir şekilde, Bardabas süpper bir piknik kutusu hazırlamış.
Üzgünüm ancak aktivitelere geçmeden önce, dayanamayacağım ve bu ayın sürprizini en başta söylüyorum :) çokkkk tatlı, şeker mi şeker bir atlama ipi! Hiç kızlar daha çok sevinecek demeyin çünkü şahsen benim ilk yeğenlerim erkek olduğu için onlardan biliyorum, ilk yeğenim ip olayını çoook sever.
O yüzden tüm çocukların severek oynayacağı bu ip, bence tam bu mevsimlik, tam pikniklik, tam da kutunun temasına deli gibi uygun. Bu da bize küçük detayların, ne kadar büyük mutluluklar verdiğinin yine bir örneği kanımca. Kısacası Bardabas bence yine yeni yeniden detaylardaki başarısını konuşturmuş.
Gelelim cici mi cici aktivitelerimize :)
  • Bardabas bu ay da birbiriyle bağlantılı aktivitelerinden çok güzel bir örnek koymuş kutuya. Öyle ki her ayki kitap sürprizimiz bu ay da yerini almış; 
  • piknik temasına uygun bir kitap ve Bardabas'ın altını çizdiği üzere, onu okuduktan sonra çok daha anlamlı olacak olan bir uçurtma yapıp aktivitesi eklenmiş. Piknikte kullanılmasa da bence evde de çok güzel kullanılabilecek bir el işi uygulaması. Zira yine yeğenlerim uç uç olayına bayılır :)
  • İkinci aktivite de bununla paralel olan ve bir üst aşaması olarak değişik bir uçurtma, bu sefer süslü ;) bir uçurtma aktivitesi.. Piknikte ne yapsak sorusuna cevap olacak bir el işi.
  • Üçüncü aktivite ise yine tam da ilgili yaş grubunun bayılacağı türden bir şekilde, parmak boyama aktivitesi. Ne boya olursa olsun kendimizi boyayalım diyen bıdıklar için, hem doğal yoldan, içerisinde zararlı madde içermeyecek şekilde bir biçilmiş kaftan.
  • Dördüncü aktivite de yine bütünleşik bir nitelik sergileyerek, 3. el işinde üretilen boyalarla da yapılabilecek ya da kutuda yer alan suluboyalarla da uygulanabilecek; yepyeni bir boyama tekniği öğretip pratik ettirecek bir el işi aktivitesi.
  • Yelpaze aktivitesi ise yine hem yaratıcılığın kullanılabileceği, hem de gündelik kullanıma girecek faydalı bir objeyi ortaya koyan bir uygulama.

  • Diğer aktivite ile yaratılan kaseler ise bence yine, sadece piknikte değil, hele ki balkondaki keyiflerde ;) tekrar tekrar kullanılabilecek, hatta meyve yemekte zorlanan bıdıkları kendi yaptıkları kaselerde yemek için süper teşvik edecek türden olmuş :)
  • Vee tabii ki Bardabas, her zamanki gibi özel günler çok tatlı şekilde unutmuyor ve bir o kadar cici uygulamaları bünyesine katıyor. Bu bağlamda piknik kutusunun sürprizi de bu ay babalar için ortaya konmuş: süpperrr babalara özel superman anahtarlık, bu dönemin favori sembollerinden bıyıklarla bezenmiş olarak yapılmayı ve hediye edilmeyi heyecanla bekliyor :)
Özetle; Haziran Bardabas'ı, özellikle de Babalar Günü öncesi ve piknik yollarına düşmeden alınıp yapılması gereken bir kutu olmuş. Teşekkürler Bardabas ailesi....

Comments