Bardabas Aralık kutusu, sürprizlerle dolu tam bir yılbaşı hediyesi..

Veee karşınızda Bardabas Yeniyıl Kutusuuuuu.....
Yılbaşına, yepyeni bir yıla yaraşır bir kutu.. rengarenk.. ışıl ışıl..
Öncelikle belirtmeliyim ki ben yeni bir yılın gelişinin capcanlı kutlanması taraftarıyım. Evet ben bir anne değilim ancak bir teyzeyim (tek, biricik :)) Ve doğumlarından itibaren yeğenlerimin yanında oldum hep. Özellikle de ilk yeğenim Toprak'ın şu ana dek 6 yılı boyunca tüm adımlarını (Allah'a binlerce şükürler olsun ki) çok ama çok mutlu bir şekilde izledim. Bu süre zarfında da ablam başta olmak üzere, onun arkadaşlarından çok şey öğrendim. Çocuğuna kendi bakandan, anneanne-babaanne bakana, yuvaya yollayandan bakıcısı olana  ve home-school (evde eğitim) yapana değin. Gördüm ki hepsi de çocuklara tüm özel günleri tanıtma, anlatma taraftarı ve her birini bir vesile yapıp çocukları eğlendirmekte, yeni bir şeyler öğretmekte bir araç olarak kullanma yoluna gitmekte. Gözlemlediğim kadarıyla Amerikan kültüründe bence bu kadar özel gün olmasının bir sebebi de bu. Evet kapitalizme de hizmet etme ve geleneklerini devam ettirme amacı var ancak hiçbir harcama yapmadan da çocuklara hoş vakit geçirtilebiliyor pek tabii. Önemli olan çocuklara her şeyi verebilmek, her açıdan donanımlı kılabilmek ve onlara güvenmek. Bu açıdan sadece Yılbaşı değil, Şükran Günü, Hanuka, Diwali, Noel, Sevgililer Günü ve hatta yeni duyduğum ve bayıldığım, Pi sayısını öğretme amaçlı Pie Day gibi günleri de bilmek, öğretmek, bir aktivite şekli olarak, başka kültürleri tanıtmanın bir yolu olarak bir nevi hatırlamak gerektiğini düşünüyorum. Bize özel olanları bizim olduklarını vurgulayarak vermek de cabası.
Dolayısıyla Bardabas kutusunun Aralık ayı çocuk aktivitelerinde yeni yıl temasının işlenmesi beni çok mutlu etti. Kaldı ki ortaya konan uygulamalar en temel olanlar olmakla birlikte en güzel şekilde kurgulanmış.. Kurdelelerinden, simli yıldızlarına-kart tanelerine, renkli çıngıraklarından kumaşlarına, incilerinden kağıtlarına her şey tam bir Yılbaşı coşkusuyla hazırlanmış.
Veee gelelim bu aktivitelerin neler olduğuna..

  • 7 büyük aktivetin ilkini çıngıraklar seti oluşturuyor. Kağıt kahve bardaklarının; nota kağıdı, kırmızı kaplama kağıdı ve ökse otu desenli desen kağıdı ile kaplanması ve renkli mini çıngıraklar ile kurdelelerle süslenmesiyle 3 boy, birbirinden sempatik çıngıraklar elde ediliyor. Bence ev kapısının iç tarafına asılabilecek çok cici bir süsleme.


  • Ev kapısının iç tarafına dedim çünkü ikinci aktivite, inanılmaz güzel bir kapı süsü! kalın kalın kırmızı ve altın sarısı uzun kurdeleleri, kırmızı mini çanı, tül ipleri, yeşil kadifemsi süslemeleri, renkli-ışıltılı kar taneleri süsleri, ve yaparken kullanmalık makası ve sıvı yapıştırıcıyla çok ama çooook sevimli bir yılbaşı süsü.. Hemen yapıp kapıya asmalık :)


  • Gelelim 3. aktiviteye:) Tabii ki de yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmesi yılbaşı ağacı:) hem de öyle iğneleri döküldü, elime-ayağıma battı, bunun dalları durmuyor, yamuk oldu galiba dertlerinden uzak bir şekilde, child-safe olaraktan yemyeşil iplerden yapılabilen bir yılbaşı ağacı. Mini boyuyla evin her odasına, masaya, köşeye, sehpaya kolayca yerleştirip evi hemencecik yılbaşı moduna sokabilecek bir ağaç bence. Bu açıdan çok pratik ve portatif. Tam çocuklarlık ;)


  • Veee süper güzel bir yılbaşı topu! Çok değişik, çok enteresan bir yapımı var bence ve öyle hemen mini topu süsleyip asmalık değil, tamamen kendiniz bir küre yaratıyorsunuz. Bu açıdan bence tam bir el işi aktivitesi. Öylesine sırf konmuş olmak için konmuş olmadığı çok açık. Yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken her adım ayrıntılarıyla, açık açık, çok güzel yazılmış. Helal diyorum.. O yüzden de inanılmaz şık ve güzel duruyor.. Tumbs up!


  • Yepyeni bir yıla başlarken edinilmesi gereken ilk şeyi, Bardabas kesinlikle unutmamış ve çok özel, kocaman, çocukların kendi elleriyle yapabileceği, böylece de sayıları, günleri, ayları, mevsimleri ve yıl kavramını pratik edebilecekleri çok şeker, çok şık bir takvim bence. Duvara asılabileceği gibi, bence magnetlerle buzdolabı kapağına tutturularak ya da mantar panoya yayarak da kullanılabilecek bir takvim. Hem böylece tüm yıl gözümüzün önünde bu ışıltılı emeği seyreleme fırsatı olur..


  • Son aktivite ise süper güzel, koca koca incilerden oluşan çokkkk şık bir kar tanesi. Çocuklara, yeğenlere ;) kar tanesinin aslında şekilsiz şemalsiz ya da sanıldığı gibi yuvarlak olmadığını öğretmenin acayip keyifli, pratik ve çok şık/güzel yolu. Bantlarla, misina-şeffaf iplerle, yarım inci taneleri ile beyaz yuvarlaklarla ve boy boy dondurma çubuklarıyla çok yaratıcı bir kar tanesi aktivitesinin; tam da karların yağmaya başladığı bu günlere-haftaya denk gelmiş olması da ayrıca çok keyifli ;)


  • Ayrıca tabii ki her ay Bardabas kutusundaki cıvıl cıvıl aktivitelere eşlik eden ve o ayın konseptini pekiştiren kitapların Aralık konusu da Yeni Yıl.. Bardabas'ın yılbaşı macerası, her ay olduğu gibi bu ay da minikleri sayfalarında renkli görselleriyle karşılıyor..


  • Veeee en renkli 2 sürprizi en sona sakladım:) ta taaammm Bardabas Aralık kutusunu açar açmaz içinde, 2 büyük yılbaşı hediyesi bizi karşılıyor!... İlki, bir yılbaşı klasiği, yeni yıl/parti şapkası veeeee ikinci, Bardabas'ın çocuklara özel aktivite önlüğü!! 7 full aktivitenin yanı sıra hikaye kitabının dışında, ikisi de birbirinden cici, güzel ve eğlenceli hediye için Bardabas'a sonsuz teşekkürler. Tam bir yeni yıl kutusuyla dopdolu bir hediye..

Böylece kapı süsümüz, yılbaşı topumuz, çıngıraklarımız, yeni yıl ağacımız, 2014 takvimimiz, inciden kar tanemiz ve yılbaşı şapkamız ile ... we are all set.... tabii ki thanks to Bardabas...
İşte böyle... Bu haftaki postlarımı öteleyek Bardabas Yılbaşı kutusunu hemen yazmak istedim ki siz de yılbaşı gelmeden Aralık kutusuna kavuşup bir an önce yeni yıl aktivitelerini yapmak isterseniz size erkenden bir fikir verebileyim diye.. ;)

Comments

Popular Posts