İyilik Sende (yeni baskısı) / Ayşe Tolga..

Kitaplara dair söylenen bir söz vardır ya ‘her yeniden okuduğunuzda farklı yerler dikkatinizi çeker veya sizi etkiler’ diye, işte İyilik Sende’nin güncellenmiş yepyeni baskısı da kendi adıma öyle oldu. Gördüm ki, iki sene evvel okuduğumda altını çizdiğim yerler ile yeni versiyonunu okuduğum bu seferkindeki altını çizdiklerim çok net bir şekilde değişmişti. Daha önce işaretlemediğim veya bir anlamda ne kadar önemli olduğunun farkına varmadığım o kadar çok yer oldu ki, kendim bile inanamadım. Adeta kapağındaki gül kalkanı gibi, benim için de bu sefer çok farklı bilgi katmanları açıldı. 

Tabii en başında aslında şunu söylemem uygun olur ki bu kitap, ilk versiyonun yeniden düzenlenmiş ve oldukça fazla yeni bölüm eklenmiş hâliyle bizimle buluşuyor. Öyle ki ilk kitapta da yer alan enerji, beslenme, nefes ve tüm bunlara dair uygulamalar çok çok daha geniş bir bakış açısıyla, içerisine yeni yeni pek çok pencere eklenmiş olarak yer alıyor. Bunun dışında bir biohacking gibi çok güncel başlıklar da oldukça geniş bir şekilde yeni baskıda bizi karşılıyor.

Hâli hazırda siz de sağlıklı yaşam, titreşimimizi yükseltip hayatımızı iyileştirmek adına kendi başımıza neler yapabileceğimizle ilgili iseniz, İyilik Sende çok kıymetli bir rehber kitap olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda titreşim tıbbının ne ifade ettiği, kaliteli sudan beslenmenin abc’sine, kaliteli uykudan hareket etmenin gereklerine ve tüm bunlara dair uygulamalar noktasında da masajdan yogaya, bedensel arınmadan zihinsel aranmaya değin pek çok başlığı kitabın sayfalarında bulacağınızı şimdiden müjdeleyeyim. Ve bunu okumanın ardından da sevgili Ayşe Tolga’nın diğer kitaplarını da kıymetli bir kaynak olarak mutlaka elinize almanızı öneririm.

Kendi adıma nasıl ki ilk baskısı ve önceki kitabı Titreşimini Yükselt Hayatın Değişsin her zaman elimin altında olan bir el kitabı oldu benim için, bu yeni baskısı da tam bir başucu kitabı olarak yerini aldı benim için. Kaldı ki bu kitabın benim için önemi çok büyük. Çünkü ilk kitaba dair yazımın sonunda ortaya koyduğum bir niyet vardı, kendisiyle tanışmak üzerine. Ve ne mutlu ki bu yeni kitabının imzası, o dileğinin gerçekleştiği gün oldu. Hem onu gerçek kıldığı için, hem de gerek İyilik Sende ve diğer kitaplarının yanı sıra tüm çalışmalarında bana, bize kattıkları için kendisine bir kez daha şükranlarımı sunmak isterim.

  • Okumalıyız. İhtiyacımız olan bilgilere okuyarak sahip olacağız. Din kitabını oku, fizik kitabını, bilim dergisini oku, çocuğunun masal kitabını, ağaca sarılarak ondan akan bilgiyi oku, sessiz kalmayı bilerek doğanın kulaklarından sana akmasına izin ver ve karşındaki insandan sana gelen bilgiyi oku Bilgi seni bu anlamda hem kurtaracak hem de özgürleştirecek. Kim olduğunun cevabını asla dışarıya sorma. Özümüzle bağlantı kurmaya ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan tek bilgi özümüzde. Dışarıdan hiçbir şey almaya ihtiyacımız yok. Sizler her şeyiyle kendinize yeten muhteşem mekanizmalarsınız. Bunu anlayıp, hayatınızı böyle sürdürebilmeniz ve kendinizi iyileştirme gücünü tekrar hatırlamanız ve hayatlarınızın temel prensipleri olarak kullanmanız için bu kitabı okuyorsunuz. [s. 25]
  • Gerçeklik dediğin şey ise senin içinde titreştiğin bir alandır. [s. 51]
  • Size bedenimizden, hücremizden, atomlardan, mitokondrilerden ve bunların işlevinden bahsettim. Elektrik üretiyorlar iletişim halindeler, her şeyi kopyalayabiliyorlar, her şeye dönüşebiliyorlar. Düşündüğünüz ne ise onu yaşarsınız. Düşündüğünüz ve söylediğiniz her şey tüm hücrelerinizi etkileyerek enerjilerini kopyalar ve hücrelerinize aynı eko dalgaları gibi iletmeye devam eder. Düşündüğünüz neyse o sizin hayatınız ve sağlığınız olur. Yani düşüncelerinizin kalitesi, yaşamınızın da kalitesidir. [s. 81]

Comments

Popular Posts