Testről és Lélekről [Macarca] / On Body and Soul..

Ne zamandır izlemek istediğim bir filmi daha görmüş olmanın dayanılmaz hafifliğiyle :) naçizane yorumuma başlıyorum. Evet bir yeni yeni yeniden, çok orijinal film karşımızda. Ancak gerçekten ama gerçekten çok fazla orijinal bir konusu, senaryosu var. Durup durup ‘insanlar ne orijinal fikirler buluyor, ne garip senaryolar yazıyor’ diyip diyip durdum. Daha önce mutlaka yazmış, bahsetmişimdir. Üniversitede yegane sinema dersimde, bir kere sinopsis yazın ödevi verdiler. Aman yarabbi, insanın aklına hiç mi gelmez orijinal bir şey. Yüzde doksanımızın klasik Türk filmi konseptinde yazdığını, yazabildiğimizi acı acı görmüştük :) O yüzden bu gibi orijinal öyküler görünce hayret ediyorum. Dolayısıyla sırf orijinal senaryosunu görmek için bile izlenir kanısındayım.
Kaldı ki oyuncu kızımız da gerçekten harikalar yaratmış, kanımca. Yalnız o nasıl duru, o nasıl sade, saf bir güzellik. Bir de sıkı vejetaryenseniz başlarda bazı sahneler var, o konuda hassas olabilir, siz dikkatli izleyin. Ben etobur olmama rağmen, şahsen ekrana bakmadığımı, bakamadığımı, bakmak istemediğimi belirtmem gerek. Bu bağlamda birtakım alt metinler olduğu ve benim yine anlamlandıramadığım hissiyatını da yaşamadım değil :/ Artık ne yapalım, yapacak bir şey yok; siz bağlarsanız beni de haberdar edin demekten başka. Kısacası, bir Lobster veya The Killing of A Sacred Deer manyaklığında orijinal olmasa da değişik ve keyifli bir film :)
Meraklısına: Son sahnelere yakın, kızın bir yandan telefonla konuşurken bir yandan etrafın ıslanması!!! sahnesi, akıllara zarar :) aman diyim :)

Comments

Popular Posts