Kırmızı Ardıç Kuşu / Alaçatı, Çeşme

her ne kadar bu sene Güney'e veya herhangi başka bir yere akamamış olsam da (inşallah bu akamayacak olmamı gerektirmez:/); her çeşme tweet'i ya da post'u gördüğümde, şehri blogosfer'de aklıma seneler önceki o cici ve keyifli Çeşme tatili gelir ve beraberinde de bu sevimli mi sevimli mekan: Kırmızı Ardıç Kuşu Kafe. eğer yolunuz Alaçatı'ya düşerse; arka bahçesinde sakız ağaçlarının kumaş sargılarla (balları damlamasın diye) özenle korunduğu, kırmızı tüllerle ve kurdelalarla adeta kırmızı duaklı bir gelin gibi süslenmiş bahçesinde, hiç olmadı o bir o kadar özenli ve estetik sunumuyla bir Türk kahvesi içmeden geçip gitmeyin önünden derim..
meşhur Alaçatı yollarında yürürken mutlaka gözünüz ilişir, gelincik kırmızısı masa örtülerinin güzelliği; ama sormadan ve bilmeden o güneş ışığında ışıl ışıl parlayan bahçesinin varlığından haberdar olamayabilirsiniz. zira biz tesadüfen, kendisi kadar sıcak çalışanlarla muhabbeti ilerletmemiz sonucunda öğrenmiştik o muhteşem bahçedeki leziz kahvaltı/brunch servisini..
ön kısmı ile arka bahçesi birleştiren o eski taşlarla bezeli yoldan ilerleyip bu kırmızı bahçeye ulaşmak ve tülü kaldırarak o büyülü alana adım atmak bana peri masallarındaki gizli bahçelere girmek gibi gelmişti.
umarım siz de benim kadar büyülenir ve keyifli bir zaman geçirirsiniz...

Comments

Popular Posts