IFW 1. Gün: Deniz Mercan 2011 İlkbahar-Yaz / IFW Day 1st: Deniz Mercan 2011 Spring-Summer

Büyük mü büyük merdivenlerden çıkıp, geniş mi geniş avlusundan geçip, yüksek mi yüksek merdivenlerinden inip, uzun mu uzun koridorlarından ilerleyip sonunda defile salonuna vardığımızda ‘İstanbul Moda Haftası’ -‘Istanbul Fashion Week / IFW’- kapsamında, Alışveriş Cini’nin [alisveris-cini.com] davetlisi olarak katıldığım ilk defile olan Deniz Mercan’ınkine 15 dakika geç kalmıştım! ‘LU-Fear / Lüfer Yok Olmasın’ -‘LU-Fear / Save the Bluefish’- başlıklı defile, ismiyle de açıkça ortaya koyduğu gibi, benim ilk kez Fikir Sahibi Damaklar’dan duyduğum, lüfer balığının korunmasına dair aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak yer alıyor.
Öyle ki, Deniz Mercan, koleksiyonun aksesuarlarını, Rumeli Feneri’nde yaşayan balıkçı eşi kadınlarına yaptırarak, avlanma yasağı döneminde maddi olarak ailelerine destek olmalarına olanak tanımış. Dolayısıyla, kendi ifadesiyle ‘mayoda haute couture*’ konseptini taşıyan parçalarda beyaz ve mavi renkler; simgelerde yüzgeç ve balık desenleri ağırlıklı olarak yer almaktaydı. Kişisel fikrim ise, bence böylesi güzel ve de faydalı bir konunun işlendiği giysilerin çok daha estetik ve çarpıcı olabileceği yönündeydi. Gerek kumaşlar, gerek renkler, gerek kullanılan materyaller çok daha izlenilesi bir içerik ve şov olarak rahatlıkla sunulabilirdi.
* ‘Haute couture’ -‘yüksek moda’-: Yüksek, seçkin veya pahalı giyim eş deyişle üst sınıf moda anlamlarına gelmektedir.
After stepping up big big stairs, walking through wide wide courtyard, stepping down high high stairs, passing through long long halls; we realized that we were 15 min. late for my first show (as a guest of alisveris-cini.com) which was Deniz Mercan for ‘Istanbul Fashion Week / IFW’. The collection which has the title ‘LU-Fear / Save the Bluefish’, obviously was a social responsibility project as well in order to protect the living environment of the bluefish. The designer Deniz Mercan had given the work of accessorizes of the show to the wives of fishermen for letting the women to help their families during the non-fishing season. Due to this aim the items, which have the adjective ‘haute couture swimming dresses’ by the designer’s own words, have the blue and white colors and the fish and flipper symbols a lot. In the end, in my opinion, with a very good and fertile focus the collection could has been much more aesthetic and spectacular. With the textile, colors and materials it could have been presented a much elegant concept and a show easily.
Foto/Photo:
http://www.alisveris-cini.com/2010/08/ifw-deniz-mercan-defilesi-lufer/
http://blog.markafoni.com/2010/08/25/ifw-deniz-mercan-2011-ilkbaharyaz/#more-7312

** Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.. / Click on the picture for bigger image..

Comments

Popular Posts