Oppenheimer..

Ben de eksik kalmış olmayım ve söyleyeyim ki öyle etkileyici, öyle büyük yani hacimsel olarak evet büyük 3 saate yakın bir süresi var ancak ortaya koyduğu konu, düşünmemizi istedikleri o kadar büyük ki ağırlığının altında eziliyorsunuz resmen. Bütün bu büyüklüğü de öyle şahane ortaya koymuşlar ki etkisinden çıkamıyorsunuz. Biter bitmez başa dönüp yeniden izlemek istiyorsunuz, zira bir daha seyretmek isteyeceğinizi ve aslında bir daha seyretmeye de ihtiyaç olduğunu daha başlar başlamaz anlıyorsunuz.

Bırakın filmin konusunu bilmeyi, çok utanarak söylüyorum ki şahsın ismi dışında ortaya koyduklarını da bilmeyen biriymişim onu anladım. O yüzden tabii ki filmin konusuna dair bir şey söylememekle kalmıyor, Oppenheimer film bağlamında adı geçen diğer şahıslara dair de hiçbir şey söylemek istemiyorum. Zaten biliyorsanız o bilginizin ışığı altında izleyeceksinizdir, yok eğer benim gibi konunun cahiliyseniz de o şekilde başlayıp bundan sonra, yine benim gibi araştırmaya almanızın, yapımın üzerinizdeki etkisi açısından daha iyi olacağı kanaatindeyim. Tabii bu sadece bir öneri. 

Bir de çok istedim ancak şu an için mümkün olmadı sinemada izlemek. Ancak sizin fırsatınız varsa mutlaka sinemada, o şahane büyük sinema perdesinde izlemenizi kesinlikle öneririm. Özellikle de ilk bölümündeki zihinsel sahneleri hakkıyla görmek açısından bence çok iyi yaparsınız. (Ki dilerdim ki o sahneler, adamın spriritüel ve delicesine entellektüel tarafı çok daha fazla işlenmiş olsun. Tabii genel kitleye hitap etmek için kırpmışlar bariz. Ancak sonrasında yaşam öyküsünü okuyunca inanamadım. Tavsiye ederim, siz de bi bakın.) Küçücük bir ekranda bile etkilendim ancak sinema perdesindeki etkisini hayal bile etmek çok güzel. O kadar haftadır hâlâ sinemalarda oynayan, pek çok yerde adı geçen böylesi bi filmi geç kalmadan izleyin derim.

Meraklısına: Bu arada adam resmen Oppenheimer olmuş. Yaşamış, bütünleşmiş resmen inanamadım. 

Bi de Downey nolmuş öyle! Ben şok! Ally McBeal’de, bilemedin Elton John’un klibindeki halinde kalmışım ben resmen :-)

Comments

Popular Posts