Dışarda Hiçbir Şey Var..

Güneşli bir Cumartesi günü, sene ortasında kendi kitap kulübü vesilesiyle tanıdığım ve o zamandan beri gitmek niyetinde olduğum Hypatia İstanbul’da, Betül Arım ile çok keyifli bir tanışmamız oldu. Onunla geçen güzel sohbetimizde, Dışarıda Hiçbirşey Var tiyatrosunu konuşmamız sayesinde, yine vakti zamanında Hypatia İstanbul kitap kulübü ile öğrendiğim ve ne yazıkki o dönemden beri bir türlü izleme fırsatı yakalayamadığım eserini yeniden yakalama şansım olduğunu duydum. 

Hem de bu hatırlatma öyle güzel bir zamanda denk geldi ki; o günkü sohbetimizi gerçekleştirdiğimiz sevgili canlarla hep birlikte online olarak izleyip, sonra da Zoom üzerinden sohbetine katılma şansını bulabileceğimiz en iyi zamanlama ile oldu.

Betül Hanım’la sohbetimiz esnasında konuştuğumuz konular, son senelerde kendi adıma en çok etkilendiğim kişisel gelişim bağlantılı başlıklar çerçevesinde şekillenince, sohbet benim için ekstra taçlandı. Ve tiyatrosunda işlediği konuların da aynı minvalde olduğunu duymak harika bir sürpriz oldu. Nitekim dediğim gibi, Mobilet üzerinden gerçekleştirilecek online yayının çok kısa bir süre zarfında olacağını bilince heyecanımız iyice arttı. 

Tiyatroya gelecek olduğumda ise, aynı o günkü sohbet gibi keyifli bir Salı akşamını bize yaşattığını hemen söylemem gerekir. Gerek işlediği konular gerek onları  capcanlı, yaşam dolu ve motive edici, o kendine özgü aktarış şekliyle bizlere sunması çok güzeldi. Yaşamdaki duruşumuzu çok daha iyi bir şekilde sağlamlaştırmak ve keyifli hale getirmek, huzuru burada yaşarken bulmak adına aktardıklarını dinlemek, yeri geldi hem çok hüzünlendirdi, yeri geldi hem çokça tebessüm ettirdi. 

Tüm verilenleri Betül Hanım’ın aktarışıyla izlemenin, verilenlerin bizdeki yansımasını çok mu çok daha renklendirdiği ve zihnimize yerleştirdiği de bir gerçek tabii ki. Diğer bir değişle başka birinden izlemiş olsaydık aynı etkisi olur muydu kesinlikle şüpheli. Bu minvalde hem bilmediklerimizi bize aktardığı, hem de bildiklerimizi yeniden hatırlatarak yine yeni yeniden uyanmamıza vesile olduğu için Betül Hanım’a buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Tiyatro sonrasında Zoom üzerinden kendisiyle canlı gerçekleştirilen sohbet ise, geçtiğimiz karantina günlerinin katkısı Zoom’un, online tiyatroya kıymetli etkilerden biri olarak keyfimizi pekiştirdi. Öyle ki, hepimizin birbirimize ve kendisine, bizleri en çok etkileyen kısımlarını Betül Hanım eşliğinde aktarabilmek, sorularımızı sorabilmek çok eğlenceli ve doyurucuydu.

Bu noktada, siz de bu keyifli ve bir o kadar da, hayatı anlatarak hayat hakkında bilgilendiren Dışarıda Hiçbirşey Var oyununu izlemek isterseniz,  27 Kasım tarihinde yeniden yayında olacağını severek bildirmek isterim.

Comments

Popular Posts