Dâhiler Sınıfı - Süfrajetler / Sabina Colloredo..

Envai Kitapevi’nin sevgili sahibesinin sürprizi sayesinde varlığından haberdar olduğum Dâhiler Sınıfı - Süfrajetler adlı kitap gerçekten çok güzel bir okuma oldu benim için. Öyle ki tam son dönem de özellikle MugaBookClub kitap kulübü okumalarımızda kadınlara ve kadınların yaşadıkları durumlara dair oldukça güzel ve faydalı kitapları elimize almışken çok keyifli oldu. Özellikle son dönemde kadının varlığı ve bastırılan gücüne dair neler yapılabilir noktasında, bugünün genç kızlarını eğitmek açısından önemli bir kitap olduğu kanaatindeyim. 

Ayrıca yine kitap kulübümüzde Matilda’yı okumamızın ardından, bir tür olarak çocuk kitaplarına yöneldiğim dönemde bir gençlik kitabının karşıma çıkması da gerçekten yine şahane bir eş zamanlılık oldu. Tabii kitabı severek okumam, kitabın aktardıkları ve daha önce bilmediğim ne güçlü kadınlar olduğunun varlığını öğrenmem de, bu vesileyle kendi adıma değerli bir kazanç oldu.

O yüzden hem kendinizin okuyabileceği, hem de çocuklarınıza (ve tabii ki sevgili yeğenlerinize :) ) okutabileceğiniz çok güzel bir kitap olarak seve seve öneririm.

Meraklısına: Emmeline Pankhurst, Time dergisi tarafından 20. yüzyılın en etkili 100 kişisi listesine alınmıştır.

- 2015’te çekilen Süfrajetler filminde, Emmeline Pankhurst'ü aktris Meryl Streep canlandırmaktadır.

“Kadınların tam kurtuluşu için verilen mücadele, uzun bir süreç olacaktır. İnsan ailesinin kadın yarısı, dünyanın her yerinde özgür olmadıkça, yeryüzünde gerçek bir barış asla var olamaz.” / Emmeline Pankhurst

Comments

Popular Posts