Bir Düş Gibi (Cahide Sonku)..

Ve sonunda, iki yıl aranın ardından yeniden tiyatro salonunda olmak çok güzeldi, Sonsuz şükürler olsun. Kendi adıma bu sezonu açtığım oyun olan ‘Bir Düş Gibi (Cahide Sonku)’ aynı zamanda canımcığım @deryailic ile gittiğimiz ilk tiyatro oyunu oldu (onca yıl sonra da olsa gitmiş olmak çok büyük şükür sebebi oldu bestfriend’imle gitmek, gidebilmek).

Hayıflandığımız nokta ise her ne kadar adını duymuş olsak ve yüzünü bir yaşantıya sahip olduğunu bir şekilde işitmiş de olsak gerçekten Türkiye’de oyunculuk adına bu kadar başarıya imza attığını ve diğer yandan da böyle büyük hüsranları yaşamış olduğunu duymamış olmak üzdü. Dolayısıyla İçten içe ataerkil toplumun kadın fikirlerini Ötelemesinin bir diğer çıktısı olarak değerlendirmeden edemedik. İşte bu noktada da oyunu, sırf bu nedenden de olsa izlemenizi öneririm. Özellikle de siz de, bugüne kadar Cahide Sonku’ya ilişkin bu detayları bilmemiş olan kitle içerisinde yer alıyorsanız benim gibi.

Kendi kişisel yaşantıları ve tercihleri nasıl olursa olsun, sanat dünyası adına katkılarının bilinirlik kazanması adına bunun çok kıymetli olduğu kanısındayım. O yüzden de bu oyunun sahnelenmiş olması da, onu izleme şansına sahip olmuş olmak da sevindirdi.





* Tüm fotoğrafları, imleciniz resmin üzerindeyken sağ klikle yeni pencerede tek başına açarsanız, görseldeki yazıları çok daha büyük okuyabilirsiniz.

Comments

Popular Posts