Kız Kardeşler..

Vee tee Nuri B.C.’den beri bir festival filmi tadında Türk filmi izleyebildim. Ve nitekim o da tam bir Nuri B.C. filmi havasında çıktı :) İzlediğim günü IG hikâyelerinde de ifade ettiğim gibi, naçizane fikrim çerçevesinde, her ne kadar o Nuri B.C. filmlerindeki (özellikle de kanımca son dönemkilerdeki) alt metinde verilen zenginliğe sahip olamasa da çokça hüzünlü ve pek tabii ki kültürümüze, kadınımıza dair konuyu oldukça iyi verdiğini söyleyebilirim.
Tabii sadece kadına dair konuları ele aldığını söylemek eksik olur. Köy yaşantısından, o yaşantının kısıtlılığı içinde yine de en iyisini verme gayretindeki ebeveynlerin durumuna; hepimiz çok akıllıymışız gibi bizden az daha (kime göreyse!) ehil olduğu algısındakilerin yaşamak durumunda bırakıldıklarından onların hiç düşünme gayretinin g’sine girmediğimiz yaşanmışlıklarına-bilinçaltında dönüştürmeye çalışabileceklerine vd. birçok, pek de veya belki de hiç değinilmemiş olan nüanslara çok da incelikle dokunulmuş olunduğunu görmek etkileyiciydi.
Diğer yandan üç kız kardeşe hayat veren kadınlar harbiden tam o karakterlermiş gibi bence harika birer oyunculuk sergilemişler. Aynı şekilde erkeklerin de oldukça gerçekçi birer portre çizdiğini çok rahat ifade edebilirim. Özellikle de büyük ablanın eşi inanılmazdı.
Sonuç: sonuç tabii ki Türk sinemasını ki festival tadında filmler verenini tabii ki :) desteklemek adına şans verebilirsiniz kanımca ;)

Comments

Popular Posts