Ralph Breaks The Internet..

Bilenlerin bileceği üzere Ralph’i deli seviyorum. Dolayısıyla filmi beğenmemem gibi bir seçenek hiç düşünmedim zati :) Ancak film, zaten tam da tahmin ettiğim gibi (ilki gibi) harika olmuş. Öyle böyle değil, şahane bir evren yaratmış yine. Hem de hepimizin içinde olduğu ‘internet’ evrenini öyle muhteşem kurgulamışlar, öyle güzel-sade-anlaşılır bir şekilde anlatmışlar ki, bırakın çocukları şahsen kendim nezdinde büyükler için de oldukça ve gerçekten çok açıklayıcı olmuş. Örneğin; algoritmayı kişileştirip bir kadın (hatta moda editörü Anna Wintor gibi) olarak karakterize etmesi, internetin o bilemediğimiz karanlık dünyasının tam da öyle izbe arka sokaklar gibi resmedilmesi vd. o kadar güzel, o kadar tam yerinde resmedilmiş, ete kemiğe büründürülmüş ki ba-yıl-dım.
Tabii en temel olarak google’ın, ebay’in, youtube’un vd’lerinin yerleşimi; disney.com vd sitelerdeki durum, araba yarışlarının canlandırılışı mükemmeldi. Tam bu noktada da filmin 3D versiyonunun da olması ne kadar doğru ise bize neden sadece dublajlı hâlinin gelmesi o kadar düşüncesizce olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Çünkü o interneti, tam da Ralph gibi içine girerek yaşamak, tecrübe etmek çok mu çok güzel bir fikir. Ve olurdu da ancak dublaj izlemeyi, çok ama çok düşünmeme rağmen göze alamadım ve sırf dublaj nedeniyle o deneyimi yaşayamadım :( Tek buna hayıflanıyor, bir kez daha Cinemaximum’u esefle kınıyorum.
Ve daha fazla detay verip sürprizleri bozmadan yazıyı burada noktalıyor, acilen izlemenizi öneriyor ve ennnn sevdiğim Disney prensesleri bölümüne delicesine bayıldığımı + kahkahalarla güldüğümü + fikrin/gözlemin muhteşemliğinden ötürü ayakta alkışlayarak o sahnedeki sohbetin en can alıcı ;) diyalogunu alıntılayarak hızla uzaklaşıyorum :)
Rapunzel: Şimdi milyon dolarlık soru:
İnsanlar, büyük, güçlü bir erkek gelince tüm sorunlarının çözüldüğünü düşünüyor mu?
Vanellope: Evet! Buna ne demeli?
Rapunzel: O bir prenses!
**
Rapunzel: Do people assume ALL your problems got solved because a big, strong man showed up?
Vanellope: Yes! What is up with that?
Everyone: SHE IS A PRINCESS!

Comments

Popular Posts