Bardabas - Komşuköy temalı Nisan 2014 kutusu..

Şu an karşınızda, hemen hemen ama hemen yazmam gereken bir Bardabas kutusu var! Öyle böyle değil, süpper, tam baharlık, tam mevsimlik, tam şimdilik, tam çocuklara öğretilmesi gereken bir konunun işlendiği, tüm yönleriyle ele alındığı-uygulandığı, çok güzel bir şekilde somutlaştırıldığı, çocukların (en azından benim yeğenlerimin) en sevdiği tarz aktivitelerden oluşan bir ay olmuş Nisan Bardabas kutusu..
  • Öncelikle Bardabas her zamanki gibi o tatlı öngörüsüyle, şimdiden 23 Nisan'ımızı kutlamış ve her çocuğa, Türk bayraklı bir tişörtü koymuş bile! Helal olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.
  • Ve hemen bununla bağlantılı ilk aktiviteyi de çok tatlı minik bir Türk bayraklı kolye aktivitesiyle pekiştirmiş. Netten bayrak çıktısı alıp yeğenime boyatan bir teyze olarak süper bence :) {bu arada kırmızı kurşun kalemin konması beni aldııııı ve tee ilkokul günlerime götürdü:) o zamandan beridir görmemiştim sanırım. Benim için çok tatlı bir nostaljik sürpriz oldu ;) teşekkürler}
Vee hemen 'KomşuKöy' temalı kutunun ilgili aktivitelerine geçiyorum:

Öncelikle, geçtiğimiz haftalarda, haberlerin magazin köşelerinde öylesine duyduğum ve hiç kulak asmadığım bir olayın meğer ne kadar güzel bir uygulama olduğunu, Bardabas ve kutusuna yerleştirdiği Komşuköy gazetesi ile duydum. Ne kadar orijinal, yaratıcı ve faydalıymış meğerse. Denemeyi, yapmayı çok istedim. Sanal tarlası, yeğenimle vakti zamanında yaptığımız ve onun paso üşenip 'teyze sen sulasana' dediği günlerle sınırlı olan biri olarak :) gerçeğinin yapıldığını görmek çok hoş:) Zira paso kendi domates tarlasının hayalini taşıyan bir domat-manyağı :) olarak pek sevdim :)
Hatta deneyen varsa, yorumunu paylaşırsa çok mutlu olurum.
Bu arada gazetenin tatlı mı tatlı, fasulyeyle taçlanmış paketine taptım! Söylemeden geçemeyeceğim.

  • Ve ta tammm, bunun bir adım ötesine geçiyor, Bardabas'ın organik salatalık tohumlarını, organik saksısına dikip yetiştiriyoruz. Hem tohum, hem de saksının organik olmasına bayıldım... zira daha önce, başka saksıya komple konan ve toprağa karışarak yok olan organik saksı olayını duymamış ve görmemişim [utandım, o ayrı :( ] o yüzden bu fikri, bunun çocuklara aşılanacak olmasına taptım...
  • Her zaman saksıları süsleyen biri olarak saksılara yapıştırmalı süslerin de unutulmayıp pakete eklenmesi tam 5 yıldızlık!
  • Tutamıyorum kendimi ve söylüyorummm: Çim adam yapıyoruz!! Şaka gibi ama evet! Bardabas Nisan kutusunun için koca bir torba taze toprak çıkıyor! Bir avuç dolusu da çim tohumu ve tabii ki gerekli diğer malzemeleriyle çim adam yapma olayı vuku bulmak üzere çocukları bekliyor. Yine itiraf ediyorum ki, çocukken, ilk gördüğüm andan itibaren çim adama vurulmuş ve bayağı bir koleksiyon yapmıştım:) Sonra yeğenim olunca ve anlayacak yaşa gelince ilk işim, fellek fellek arayıp çim adam bulmak ve ona anlatıp yetiştirmek oldu! Hiç durmadan paso, makasla budamak istemesi ve o dünya güzeli, yamuk biçmeleri halen gözümün önünde :) O yüzden bunu da ona kavuşturmak için deli sabırsızlanıyorum.
  • Ve tabii ki kesme-biçme-yapıştırmasız bir aktivite kutusunu düşünemeyiz. Komşuköy'e yaraşır bir şekilde, bu bağlamda, kağıttan laleler, hele ki tam da lale mevsiminde süpper bir fikir...Vazosuyla birlikte çalışma masalarındaki yerini almak için tam bizlik bir aktivite  :) Yaparken kullanılacak olan yapıştırıcının solventsiz olması, çocukların sağlığının yine düşünülmüş olması ise apayrı, deli düşünceli bir ayrıntı.
  • Son aktivite ile ise yine baharın vazgeçilmezi rengarenk kelebeklerden yapıyoruz. Hem de keçeden, parlak parlak pullarla, yeğenimle en sevdiğimiz tüylü ip-çubuklarla yapıyoruz!!!
  • Bardabas ise Nisan kutusundaki kitapta bizi Komşuköy ziyaretinin ayrıntılarıyla karşılıyor ve tam, bütünleşik, hepsi birbiriyle uyumlu, birbirini tamamlayıcı aktivitelerin mükemmel bütünlüğünü bizlere, bir kez daha sunuyor... Süpper....

Comments

Popular Posts