Niyetin Gücü / Valeriy Sinelnikov..

Niyet ve Tezahür Kodları 21 günlük eğitim kampı bağlamında önerilen kitaplardan bir diğeri de Niyetin Gücü oldu. Aslında yazarı, kitapta da çokça atıfta bulunduğu ve sanırım bilinmesine vesile olan kitabı Hastalığını Sev’den tanıdığımı hatırlatan. Daha doğrusu o kitabın PDF versiyonuna sahip olduğumu ve çokça zamandır Kindle’da bulunmasına rağmen ne yazık ki henüz okumadığımı anımsatan. Ne deyeyim, demek ki yazarı bu kitapla birlikte tanımam gerekiyormuş. Zira bence şu dönem için kendi adıma çok daha iyi oldu. Çünkü bu kitap da, eğitim kapsamındaki okuma önerilerinden biri olarak bir önce okuduğum Zihinden Maddeye kitabında olduğu gibi yine harika bir eş zamanlılıkla elime aldığım bir eser oldu. Öyle ki tam da ‘acaba niyetlerim konusunda eksik kaldığım bir şeyler var mı?’ diye kafamı kurcalarken, adeta sorumun cevabı karşıma geldi ve tabii ki çok iyi oldu.

Ve kitap niyete dair her şeyi, (en sevdiğim şekilde) maddeleştirerek tane tane ve kısa kısa anlatıyor bize. Ve bunu, bağımsız gibi duran ve fakat çok ilgili kurgusal bir öykü (yani öyle olduğunu varsayıyorum nedense) ile paralel giderek bizlere aktarıyor. Bu da okuma edimini çok daha keyifli ve sürükleyici bir hâle getiriyor kanımca. Demem o ki ‘isteklerimi bir niyet olarak nasıl kurgulamalıyım ki hayata geçsin?’ sorusu sizin de merak ettiğiniz bir soru ise bu kitap tam da onun 101 ders kitabı niteliğinde. O yüzden mutlaka okumanızı öneririm. Hatta ilgili başka kitaplarla hiç olaya girmediyseniz de şahane bir başlangıç kitabı niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Hatta ben de vakti zamanında bu kitapla başlasam iyi olurmuş diye düşünmedim değil. Zaten çok kısa kolay okunur ve anlaşılır bir eser. Dolayısıyla ilgili alanın titreşiminde iseniz, vakit kaybetmeden elinize alın derim.

Meraklısına: Bir de kitaba dair çok güzel bir eş zamanlılık yaşadım ki olay şöyle vuku buldu: Tam da hem devlet memurları, hem de ülkede sistemin işleyişi açısından büyük kırgınlıklar yaşadığım bir dönemde buna dair açıklamaların da kitapta yer aldığını görmek şahaneydi. Zira o kızgınlık artık çok rahatsız eder bir seviyeye gelmişti benim için. O nedenle bundan özgürleşmeyi, bunu kendimde şifalandırmayı istiyordum. Ve ancak onu da yine nasıl yapacağımı bilemiyordum. Resmen bunun da  sorusunu sorarak niyetine girdiğimde, kitapta böyle bir kısımla karşılaşmak müthiş oldu. O yüzden böyle bir kısmın da Niyetin Gücü kitabında olduğunu ve siz de eğer böyle bir durumdan mustarip iseniz onu da şifalandırmak adına kitabın ilgili kısımlarından faydalanabileceğinizi buradan belirtmek isterim, sevinerek.

  • Çevreden yalıtılmış olarak yaşamadığınızı unutmayın. Dahası, bu dünya sizindir. Sizin şahsen çiçeklenmeniz sa­ dece sizin kendinize olan tutumunuza bağlı değil, çevre­nizdeki insanlara, doğaya, vatana ve sınırları içinde yaşa­dığınız devlete olan tutumunuza da bağlıdır. [s. 63]
  • İnsan kendi isteklerinden vazgeçemez. Onların peşine takılmadan yapamıyor. Tam da bu yüzden, herhangi bir şeyi elde etme isteğinin boş telaşından vazgeçtiğinizde eğer gerçekten ona ihtiyacınız varsa, o hemen yaşamınıza dahil olacaktır. Bu, ondan dolayı hala "işleyecektir" ki, boş ve telaşlı isteklerinizden vazgeçerek siz, zamanın bu anı için oluşan yaşam durumunu kabul ediyorsunuz. Önemli olan sadece hedefin kendisi ve ne kadar önemli olduğu değil, onun elde edilme sürecidir. Siz onun elde edilmesi ile kendinizin ve çevrenizdekilerin durumunun daha da iyi olacağından emin olduğunuz zaman hedef, kendi doğru yolunu bulur. [s. 99]

Comments

Popular Posts