Theeb.. // Wolf..

Sonrasında öğrendiğim üzere, amatör aktörlerce oynanmış, çok naif, çok dokunaklı, düşündürücü ve film bittikten sonra ağzım beş karış açık kalarak fark ettiğim gibi içerisinde hiç ama hiç kadın olmayan! bir film! Referans olarak verilen kadına dair toplam! sadece iki kelime var! O da biri kum saati el hareketi üzerinden kadın bedenine yapılan ima! Diğeri de "bizi dinlemezsen seni annemlerin oraya yollarım!" şeklinde, kadın tarafını sürgün diyarı gibi ima eden ifade!
Neyse ben bu mevzuyu böylece ortaya bırakıp ilerliyorum, zira yazmakla bitmez!
Çocuk oyuncu çok tatlı, çok iyi, süper oynamış bir karakter. Çol seviyor, koruyup kollayasınız geliyor, o kadar yani. Film de tam bir Ortadoğu festival filmi. Erkekler diyarında, 1916 senesinde geçen, bol Osmanlı göndermesi içeren bir aile, kardeşlik ilişkisi üzerinden hayatta kalma mücadelesine evrinen konusuyla sizi kısa sürede içine alan ve çok da sıkmadan 1,5 saatte biten bir film.
Spoiler vermeden ifade etmem gerekirse de sonu itibariyle çok beklenmedik olan bir film! İzleyin derim, sonuçta bambaşka bir kültürün, ülkesi bize yakın olsa da, bir hikayesi ve Ürdün'ün ilk adaylığı.
Meraklısına: SPOILER... Bence çocuk dönmedi evine ve o adam gibi oldu, onun gibi olma yolunda yoluna koyuldu! :((( SPOILER END...

Popular Posts