Mad Max: Fury Road..

Oooo la la la… hatta halaluyaaaa… diyip ayağı kalkıp ellerimi yukarı kaldırmak istiyorum! (3lü çektirirkenki stage one gibi!)
Zira öyle bir başladı, öyle bir gaz verdi, öyle bir hızla giriş yaptı ki son dakikaya kadar bu böyle devam etti. Özellikle ilk cümlelerim; şu elinde gitarıyla 200 km hızla giden araba! (demek ne kadar doğruysa) üzerinde delilerrrr gibi ama öyle böyle değil, delilerrr gibi metal yaparak giden adamı, onun dört bir tarafında savaş naraları atan (kelimenin tam anlamıyla!) manyaklar için geçerli!
Bana 2 şey düşündürttüler:

  • Nasıl bir zekanın, hayal gücünün ürünü ina-na-ma-dımmm.. erkek zihni olduğu kesin ama nasıl bir primitive, nasıl bir sadece yaşama ve yaşamak için öldürme güdüsü.. şaştım kaldım.. o zincirler, araçların şekli, makyaj, kostüm.. ama neler neler..
  • Kesinlikle aklıma şu son dönemin, ismi-lazım-değilleri geldi :( beni inanılmaz üzdü. gerçek olmaları çok korkutucu, ürkütücü :(

Filmin kurgu konusunda aklıma tabii ki tonla soru da düştü; yemek-içmek-wc konusu nasıl oluyor, bunlar olmadan nasıl o yollar kat ediliyor orasını anlamadım. Ancak filmin geneli bağlamında, arabaların bile yıllarca benzin almadan gidebilme sorunu çözüldüyse bu da bize izleyici olarak aktarılmasa da bir şekilde çözülmüştür diye düşünüyorum :)
Özellikle de hareket halindekileri geçtim, o sefalet içindeki halk nasıl o mutasyona uğramış yüz ve bedenleri ile susuz yaşayabilen insanlara dönüşmüş orası bayağı büyük bir soru işareti!
Ancak soru işaretlerini geçersek film çok orijinal, çok etkileyici ve heyecanlı. Kesin izleyin. Öyle ki ben sadece 'izlemiştim' diye ilk Mad Max'i hatırlamama rağmen hiçbir  sorun olmadan izledim. Zira olay bir disütopyanın kesiti niteliğinde. Öyle ağzınız beş karış izliyorsunuz. Şoktan şoka giriyorsunuz :)
Not: O korkunç adamın suratını o kadar ama o kadar korkunç yapmışlar ki resmen içim götürmedi, hiç bakamadım ://