Ida..

Evet güzeldi, evet az biraz sıra dışıydı, evet çok doğaldı, gerçekçi idi, sakindi, tam bir festival filmiydi. Evet şaşırtıcıydı, evet sahneler fotoğraf karesi gibiydi (özellikle sondaki tül perdeli sahne), evet şoke ediciydi (pek tabii sondaki o malum sahne!), ancak iyiydi hoştu da güzel bir filmiydi, bence o kadar da değildi. Zira belki de ben fazla ümitliydim, umut bağladıydım. Çok da bir şey çıkmayınca üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok. Kanımca Oscarlık da değildi, ancak yine yapacak bir şey yok. 
İzleyelim mi derseniz, evet o sıra dışılığı, hazin öyküsü ve sondaki şokelik için olabilir. Ancak dediğim gibi çok büyük umut beslemeyin yeter ;) 

Comments

  1. Berbattı, akademi de klasik gösterisini tamamladı, leviathan varken gitti bunu seçti. oysa ki zaten yahudilerin acısını işleyen onlarca ödül verildi, farkındalık adına da güzel amaçlara ulaşıldı ama hala soykırımla ilgili bir film en iyi yabancı oscar ını alabiliyor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cok guzel demissin vallahi. sene olmus 2015 halen soykırım. madem savas filmine vericeksin bari Tangerines'e vereydiler. illa yaranacaklar ya lobilere. of of..

      Delete

Post a Comment