Fifty Shades of Grey..

Amanin boooo bu kadar tantana bunun için miydi! Yok anam hemen ennn baştan diyiverem: olmamış! Üç kitaba dair postlarıma bakarsanız, evet ben seriyi beğenmiştim. Her ne kadar beğenim, ilkinden üçüncüye doğru azalan bir eğriye göstermiş olsa da film çok fenaydı ya!
Zaten oyuncular ilk belli olduğunda, özellikle Mr. Grey beyimizin hiç kafamda canlandırdığım gibi olmadığını görünce sinir olmuştum. Kızımız su kaldırır ancak yine de ikisi de kesinlikle benim kafamda çizdiğime uymuyordu, uymadı da.
Olur böyle şeyler diyeceğim ancak karşımda tonla örnek var. Hele hele ki bir Harry Potter örneği var ki, dillere destan. Tüm seriyi okumuş biri olarak, ilk filmin fragmanını izlediğimde sinemada ağzım harbi beş karış açık kalmıştı! Tam ama tam kafamda çizdiğim gibiydi, tüm ama tüüüüüm karakterler, tüm detaylar, her şey ama herrrrr şey tam zihnimdekinin copy paste haliydi.
Tabii bunda Harry gibi edebi anlamda da kuvvet olduğunu düşündüğüm, inanılmaz detaylı bir seri söz konusu iken Grey serisi, kanımca bir eğlence, laylaylom, sabun köpüğü eseri. O yüzden de böyle bir casting cuku beklemek yanlış olur. Zira bu film de kitap gibi tamamen bir popüler yapım, o yüzden de normal.
Hoş bazı sahnelerde, bazı karelerde, bazı bakışlarında yüzlerinin şekli tam kafamdakine uydu, ahanda dedim işte bu tam Grey, tam Anastasia. Ancak sadece o kadar. Birkaç sahne o kadar..
Ayrıca yine kitap uyarlamalarının handikabı ne yazık ki burada da işlemiş ve birçok nokta havada kalmış kanımca, aynı son dönemde Gone Girl [kitabı] ve az da olsa Wild [kitabıörneğinde olduğu gibi. Adamın neden böyle olduğu, kızın niye son dakka da kaçtığı, o gizemli olayın öylesine sıradan ve hiiiççç merak uyandırmadan verilmesi, Ana'nın arkadaşıyla olan ilişkisinin saçma sapan verilmesi, o hediyelerin verilme hallerinin öööölesine aralara serpiştirilmesi, mezuniyette saçmalanması, o malum sahnelerdeki tutkusuzluk, şehvetsizlik  e bilimum kitapta olup filmde olmayan duygusuzluklar, anlamlandırılamayan hareketler, temeli verilmediği için muallakta kalan aksiyonlar ..... ve daha neler neler neler... kitapta beni çok eğlendiren güldüren ve tam kızsal mevzular olup sevindirik yapan mutlu eden hiçbir ama hiiiiçbir detay yoktu filmde. Eğer kitabı okumamış olsaydım yüzde bi milyon çok sıkılır ve on kat sıkıcı bulurdum. Okumuş biri olaraksa sadece nasıl olmuş bi bakem mantığı ile izledim ve yine de çoook sıkıldım. Adamın o kitapta bile iç gıcıklayan yırtık jean muabbeti bile aktarılamamış ben öyle diyim! Ne adama yakışmış, ne seksilik havası verilmiş! Yuh yani onu yapaydılar bari.
Sonuç olarak ne desem boş, zira bu kadar tantana koparan bir yapımı eli mahkum izleyecez, izleyeceksiniz, ee izlemelisiniz de gari :)
Meraklısına 1: Serinin tüm kitaplarına dair postlarım için ise tam buraya tık tık..
Meraklısına 1: Serinin ilk filmine dair postum için buraya tık tık ve ikinci filmi için de buraya tık tık..

Comments

Popular Posts