Gloria..

Frances Ha'da 27 yaşlarındaki bir kızımızın sanki yaşlılık halinin filmi gibiydi! Şaka gibi ancak Frances için söylediğim her şey bu 50'li yaşlarındaki kadın için geçerli!
Bizim yaşlılarımız neden böyle değil dedirtircesine kendini, yaşına bakmadan geliştirmeye, kendini mutlu etmeye, olabildiğince sosyal olmaya, her şeyi keşfetmeye, risk almaya açık, tatlı mı tatlı bir kadın.
Güçlü bir kadın. Evet üzülüyorsunuz, onun gibi sinirleniyorsunuz ancak onun, tüm aslında hepimizin olması gerektiği gibi ama bir türlü beceremediğimiz şekilde, kendini kısa sürede toparlamasına, hemen ayağa kalkıp kendisinin farkında olarak, kendine değer vererek kaldığı yerden devam etmesine delice hayran kalıyorsunuz. Her şeyi kabul edişine, sindirişine ve yola devam edişine...
Üzgünüm ama erkekler anlamaz bu filmi; o yüzden yine bir kadın, hatta orta yaş kadını filmi..
Not: ben bu filmle artık emin oldum ki, denizci erkekler hep aynı. sanırım tuzlu suyu, fazla iyot onların beyin yapısını bozuyor ve bu ortak durum onların da ortak beyin fonksiyonları  sergilemesine, dünyanın neresinde olursa olsun, özellikle de 40-50'yi geçince sapıtık bir tip olmalarına sebep oluyor.
Tavsiyem; gördüğünüz yerde kaçarak uzaklaşın...

Comments