dinozor sever çocuklara en iyi bayram hediyesi, Bardabas - Ekim kutusu..


Bu sefer en son söyleyeceğim şeyi en başta söylemek istiyorum: Hemen Ekim Bardabas'ını edinmelisiniz, hemen almalısınız. Zira muh-te-şem....
Yeni kutunun dinozor temalı olduğunu duyduğumda çok heyecanlandım. Zira benim yeğenim, kelimenin tam anlamıyla bir dinozor manyağıdır. İki yaşında ilk Ice Age'ini izler izlemez çıldırdı. O günden beridir dünyanın dört bir tarafından paso dinozor arayan bulan alan tipler yaptı bizi. Dinozor türlerini, tarihini okumaktan neredeyse 3. tezimi dinozorlar üzerine yapacaktım.
Ancak dinozor temasına, aktivitelerine geçmeden önce mutlaka belirtmem gereken bir unsur var ki Bardabas Ekim kutusuna dair, çok ama çok güzel. Şöyle anlatayım:
Kutuyu açar açmaz karşıma ne çıktı dersiniz; bu ay 2 bayrama sahip olmamızdan temelli 2 güzellik karşıladı. İlki Türk bayrağı, ikincisi ise mendil ve cam şeker !!!
Bir kere bayrak, hiç öyle kağıttan falan değil resmen kumaştan ve kalın saplı. Yeğenimden biliyorum, cılız çubuklu ve kağıttan bayrakların ömrü değil bir gün, bir saat bile olmuyordu. O yüzden gerçekten düzgün bir çeşidini koymaları çok güzel. Ama pek tabii hepsinden öte bunu düşünmüş olmaları ve böylesine güzel bir şekilde somutlaştırıp, unutmadan/unutturmadan, Ekim kutusuna eklemeleri inanılmaz güzel bir ayrıntı. Beni inanılmaz heyecanlandırdı şahsen..

Mendil-şeker olayı ise bir o kadar muhteşem. Böylesine ince, düşünceli bir hareket öylesine güzel bir sürpriz oldu ki. Annemin halen kullandığı, anneannemden kalma ve benim de halen taşıdığım mendillerin deseninden olan, Türk kültürünün böylesine güzel bir geleneğini çocuklara aktarmak için böylesi güzel ve tatlı bir yol bulmak, tam da yerinde hayata geçirmek muhteşem bir şey bence. Hele ki yanındaki, X bir marka değil de, sağlam bir markanın, Elit'in minibon şekerlerinden koymak; hele ki çocuklara mendil-şeker geleneğini anlatan küçük bir notu da iliştirmek, beni kesinlikle kalbimden vurdu. Her daim yeğenlerime bizim klasik geleneklerimizi öğretmek, en cici şekilde aktarmak, göstermek ihtiyacı duyan ben ve annem, resmen tapındın bu düşünceli ayrıntı karşısında. Bence 10 puan 10 puan 10 puan..
Dinozor temalı aktivitelere gelecek olursam. Resmen nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ancak en doğru söyleyebileceğim şey şu: Yeğenim sayesinde sürekli farklı farklı dinozor kadar farklı farklı dinozor temalı oyunlar, aktiviteler görme fırsatım oldu, halen de oluyor. O kadar çok şey içinde ve o kadar çok şeyi bir değil bin kez tekrarlayınca artık hangi tipi daha çok seviyor, hangi tiple daha güzel vakit geçiriyor çok iyi biliyorum. Bu nedenle aktiviteleri görünce inanamadım, zira hepsi ama hepsi yeğenimin en tapındıkları...!
  • Öncelikle sürpriz yumurta süper! Çünkü yeğenim ilk gördüğünden beri bayılır bu olaya. Bir dinozor yumurtası alınır, eve gelinir, heyecanla beklenir ve kırılır (ya da bazı çeşitlerindeki gibi suda kabuğun çözünmesi beklenir) böyle sürpriz yumurtadan sürpriz bir dinozor çeşidi çıkıverir. Hem dinozor nasıl ortaya çıktığı öğrenilmiş olur, hem sabretme alıştırması :) yapılır hem de ne olduğu bilinmeden farklı bir türle karşılaşma/tanışma zevki yaşanır. O yüzden Bardabas'ın da bunu bilmesi, fark etmiş olması ve kutuya koyması süper...
  • Yeğenimden biliyorum en sevdiği 2. dino aktivitesi tabii ki boyama. Yapı-marketlerden bile bembeyaz dino türleri alıp onları istediği renkte (çoğunlukla siyah!) boyamaya tapar. Bardabas'tan da 12'li bir sulu boya seti, koruma kılıfında paketlenerek yollanmış bir dino alçı biblosu çıkıyor! Ayrıca hiç duymadığım bir şeyi daha öğretiyor ki o da ekstradan bir de tuzla dinozor boyama aktivitesi!! Şahsen ben bile nasıl bir sonuç çıkacak diye çok heyecanlandım.

  • Yumurta olayı, boyama kadar favori aktivitemiz kesme-biçme ile de perçinleniyor ki kutudan çıkan büyük kaplama kağıtlarıyla dev yumurtalar yapılmaya çalışıyor.
  • Vee gelelim en heyecanlı, interaktif aktivitelere: dino şapkası ve ayakları! Yeğenim koca koca dinozorlarına şapka takmaya hele ki ayaklarına terlik/ayakkabı giydirip yürütmeye bayılır. O yüzden bu 2 aktiviteyi görünce resmen inanamadım. Biri ile kocaman, yeşil, flip-flop/parmak arası terlik misali dinozor ayakları yapılıyor; diğeri ile de kutunun içine konmuş, resmen orijinal pamuklu, bayağı giyilenlerden bir bere ile dinozor şapkası yapılıyor!

Ben şahsen her bir dino aktivitesini yeğenim sayesinde bizzat deneyimlemiş :) biri, bir teyze olarak sadece şuna ve şuna değil, hepsine, her bir aktiviteye, her bir aktivite fikrine ve uygulama şekline bayıldım. Yaratıcı düşüncenin önünde şapka çıkarıyorum...
Ben çok uzattım lafı ama siz bence hiç vakit kaybetmeden hemen www.bardabas.com'a girip siparişinizi verin derim. Hele ki dino-sever bir çocuğunuz-yeğeniniz verse hiç ama hiç kaçırmayın. Zaten halihazırda bu aktiviteleri yapıyorsanız söylediklerim size hiç yabancı gelmemiştir; ama yok dino-seviyoz ama hiç aktivitesi olayına girmedik diyorsanız bunları hiçççç kaçırmamanız lazım..
Not1: Ayrıca kutudan yine çok güzel bir hikaye kitabı, tabii ki Ekim-dinozor kutusuna özel dino-temalı kitap da çıkıyor haberiniz ola ;) Çok ama çok teşekkürler Bardabas..
Not2: Bardabas en temel çarpıcı özellikleri için Bardabas postlarıma tık tık :)

Comments