Take This Waltz..

Filmden haberim sevgili Gizem Onay’ın Instagram Hikâyeleri vesilesiyle oldu ve tabii ki onun söylediği şeyleri olabildiğince yapabilmek adına, hazır da Mubi’m aktif iken, her nasıl olduysa hemencecik :) izleyebildim. 

Filme gelecek olursam; aslında çok normal ve çok sade, öyle çok alengirli, dallanıp budaklanan bir konusu olmayan bir yapım. Ancak durup düşündüğünüzde kalıveriyorsunuz! ve istemeden hem izlerken hem de sonrasında kafanızda durumları evirip çevirmenizi ve alt metinde sorulan soruları kendinize de sormanıza vesile oluyor kanaatindeyim. Vakti zamanında yine bir festival filmi olan Turist (Force Majeure) idi sanırım adı, onu izlediğimde benzer şeyleri hissetmiştim. Şimdi durup düşününce ve geriye bakınca bunları birleştirebiliyorum. 

O film aslında birkaç kat daha fazla çarpıcı bir konu üzerinden ilerliyordu ancak bu da yine benzer seviyede, izleyiciye hissettirmeden vurucu olan bir eser. Zira bu da her ne kadar daha böyle yumuşak, romantik, ışıltılı, aydınlık, havada aşk kokusu mütemadiyen esen bir formatta ilerliyormuş gibi görünse de arkada esen rüzgârları da her daim hissettiriyor. Asla kendinizi kaptırıp gidemiyorsunuz ve arka planda çalışan huzursuzluk hissi sizi tüm film boyunca bir şekilde bir yerinden yakalıyor ve rahat bırakmıyor bence. Zaten filmi de enteresan kılan bu. Ancak tabii ki öyle, başta da dediğim gibi, laylaylom bir film seyrediyormuşsunuz gibi bakarsanız bunların hiçbirini hissetmeyebilirsiniz. 

Tabii festival filmlerine alışıksanız ve o tarz filmleri seviyor, izliyorsanız, hatta tam böyle tipteki Mubi seçkilerine yakın hissediyorsanız demem daha doğru olur sanırım; işte o tarz filmlerinin izleyicisi olmaktan keyif alan gillerdenseniz ne demek istediğimi bence çok iyi anlıyorsunuz. Anlamıyorsunuz da, eğer bu yazıdan ilginizi çekip de filme bakarsınız ne demek istediğimi anlayacaksınız kanaatindeyim :-) Neyse ben daha fazla uzatmayayım. Anlayanlar anladı :) onlar da sağdan devam etsin diye düşünüyorum; anlamak isteyenler için de hâlen Mubi’de yayında olduğunu belirtmek isterim.

Comments

Popular Posts